mussenpan


mussenpan 1.0

dakpan met een compartiment dat als nestelplaats dient voor mussen en voorzien is van een kleine invliegopening

Semagram (extra betekenisinformatie)


Een mussenpan…

is een pan; is een stoffelijke zaak

  • [Deel] is voorzien van een compartiment met een invliegopening
  • [Functie] dient om mussen voldoende nestelplaats en broedgelegenheid te bieden
  • [Container] biedt ruimte aan een mussennest

    Hoofdsemagram: dakpan


    Algemene voorbeelden


    De mussenpan is een speciale dakpan die de vogel een nestelplaats biedt en tegelijkertijd zorgt dat de mus geen schade aan de woning kan veroorzaken. Er is goed nagedacht over de plek voor de pannen.

    http://spacevanalkmaar.spaces.live.com/?_c11_BlogPart_pagedir=Next&_c11_BlogPart_handle=cns!B8873EE1B8AD9B!866&_c11_BlogPart_BlogPart=blogview&_c=BlogPart&partqs=cat%3Dnieuws%2520uit%2520regio%2520072,

    Van oorsprong is een mus, net als bijv. de duif, een holenbroeder. Overigens zijn er tegenwoordig speciale mussenpannen op de markt. Men vermoedt namelijk dat de sterke achteruitgang van de mussenpopulatie weleens het gevolg kan zijn van de moderne bouwmethode. Wellicht geeft dit de mus weer de kans een meer natuurlijk leven te gaan leiden.

    http://www.in-de-tuin.dds.nl/nl-tuinen/FAQ/faq13b.htm,

    Huismussen komen steeds minder voor in ons land. De oorzaak is waarschijnlijk te weinig nestelgelegenheid voor de mus. Het is goed om de mussen weer in de tuin te zien. Ook is het gezellig mussen te zien scharrelen op het terras en in de tuin. Om de nestgelegenheid te bevorderen zijn mussenpannen en mussenpotten te koop.

    http://midden-kennemerland.groei.nl/index.php?id=7208,

    Tegenwoordig kan men tussen de gewone pannen een speciale mussenpan plaatsen. Dát gecombineerd met meer gevelgroen [...] kan een bijdrage leveren aan meer mussen in de stad.

    http://www.tilburgz.nl/duza/column.php?cmd=show&column_id=1411&columnist_id=50&category_id=15&start_id=80,