naar de haaien gaan


naar de haaien gaan 1.0

ten onder gaan; kapot gaan; vernietigd worden

Algemene voorbeelden


Haar kruissnelheid is 28 knopen (51 km/uur), haar topsnelheid 33,8 knopen (62 km/uur). Daarmee is ze het snelst varende cruiseschip ter wereld. Dat is ook heel wat sneller dan de Titanic, die in de nacht van 14 april 1912 naar de haaien ging.

De Standaard,

Als we niet worden opgekocht gaan we naar de haaien, want helaas is Johnny iemand die zelfs failliet zou gaan als hij de nationale gelddrukkerij exploiteerde.

Verdwaalde post, Walter van den Broeck,

Lex Barten kon zich als bas geheel inleven in de beangstigende situatie van de stuurman: ' 't ziet er smerigjes uit.' Met theatrale gebaren doordrong hij het publiek van de narigheid: 'Als de wind niet spoedig gaat draaien, dan gaan wij allemaal 'en compagnie' naar de haaien'.

Meppeler Courant,

Gaat uw computer naar de haaien?

http://www.kbr.be/~capas/Rapports/SocieteInformation/NGT.htm,

'Heeft u gehoord over de moeilijkheden die er zijn tussen de vrijcorpsen? Goed zo. U raadt allicht dat ik de vrijcorpsen, sommige toch, een goed hart toedraag. Hun leden zijn gedemobiliseerd, zoals ik. Ze proberen te verhinderen dat dit land naar de haaien gaat. Hun methoden zijn niet de vriendelijkste, maar die van onze vijanden zijn dat evenmin.'

Emmeke, Jan Lampo,