niet-onderwijzend


niet-onderwijzend 1.0

( Gezegd van personen)
geen onderwijs gevend; niet tot de leerkrachten behorend
Vooral in bepaalde combinaties aangetroffen.

Algemene voorbeelden


De verhouding student-docent is niet hetzelfde als de gemiddelde grootte van een klaslokaal, aangezien de verhouding vaak deeltijdse leerkrachten omvat die als leerkracht of vervanger kunnen dienen, en soms omvat de verhouding zelfs niet-onderwijzende faculteiten (beheerders, coaches en zelfs slaapzaalouders) die deel uitmaken van het dagelijkse leven van de leerlingen buiten het klaslokaal.

https://ipb-onderwijs.nl/,

Combinatiemogelijkheden


met substantief


( Zeer frequent aangetroffen)
  • niet-onderwijzend personeel
  • het niet-onderwijzende personeel

Met ingang van 1 januari 1986 zal voor het niet-onderwijzend personeel (n.o.p.) in het basisonderwijs alsmede voor het schoonmaakpersoneel in het (voortgezet) speciaal onderwijs het Rechtspositiebesluit onderwijspersoneel (Rpbo) van toepassing zijn. Deze rechtspositieregeling geldt voor het personeel, dat op of na 1 januari 1986 in dienst is bij een tievoegd gezag, niet behoort tot het onderwijzend personeel en uitsluitend is aangesteld voor werkzaamheden ten behoeve van basisscholen.

https://www.digibron.nl/viewer/collectie/Digibron/id/tag:ReformatorischeSchool,19851101:newsml_b494789ed44d5ca03b5ecc29656d81cb,

Het blijkt dat veel geld is gespendeerd aan het aannemen van niet-onderwijzend personeel. Hun aandeel in de onderwijsorganisatie groeide met maar liefst 27 procent, maar tot beter onderwijs of minder werkdruk heeft dat dus niet geleid.

https://www.kl.nl/opinie/meer-onderwijs-minder-overhead/,

Voor alle leerlingen geldt een collectieve beperkte scholieren-ongevallenverzekering. De kosten á f 2,50 per leerling worden betaald door de school en de verzekering wordt afgesloten bij Interpolis (Rabobank Zevenrode) aan het begin van het schooljaar. Meeverzekerd: · het onderwijzend en niet-onderwijzend personeel; · de kinderen van het speciaal onderwijs, indien zij aan schoolse activiteiten van onze school meedoen; · kinderen die tijdens het lopende schooljaar instromen; · begeleidende ouders bij diverse activiteiten.

http://www.odaschool.nl/schoolgids.html

De uitkering van tweehonderd euro bruto die onderwijsinstellingen op de Dag van de leraar mogen uitdelen, blijkt ook bedoeld voor het niet-onderwijzende personeel.

https://profielen.hr.nl/2008/ook-niet-docenten-krijgen-200-euro/,

  • niet-onderwijzend personeelslid
  • niet-onderwijzende personeelsleden
  • niet onderwijzende werknemers

Mag je als leerkracht of niet-onderwijzend personeelslid religieuze symbolen dragen? Wat zegt de rechtspraak hierover? En welke richtlijnen mag je als schooldirectie aan het personeel geven?

https://www.unia.be/nl/discriminatiegronden/geloof-of-levensbeschouwing/symbolen/onderwijs/leerkrachten-en-niet-onderwijzend-personeel

72 docenten en 21 niet-onderwijzende personeelsleden.

https://nl.wikipedia.org/wiki/Stedelijk_Gymnasium_Haarlem,

Bij Lek en Linge in Culemborg ging het nieuwe jaar traditioneel van start met een studiedag voor de medewerkers. Het idee erachter is helder: ook docenten en niet-onderwijzende personeelsleden raken nooit uitgeleerd.

https://www.lekenlinge.nl/nieuws/3376,

Het besturen van scholen is ook een bedrijf met niet-onderwijzende werknemers en huisvestingskosten enz.

https://didactiefonline.nl/blog/arnold-jonk/6000-een-pitters,

  • niet-onderwijzende medewerker
  • niet-onderwijzende medewerkers

Beslissingen over welke ondersteuning nodig is, worden genomen door de klasleerkracht, de ondersteunende leerkracht en een niet-onderwijzende medewerker, zoals een psycholoog of maatschappelijk werker. Samen stellen zij een individueel leerplan voor de leerling op.

https://www.schooleducationgateway.eu/nl/pub/resources/toolkitsforschools/detail.cfm?n=409

Het onderwijzend personeel zal ook de komende jaren toenemen, met de nadruk op 2017. De student-docentratio verbetert sterk door de afname van 21,9 in 2015 naar 19,5 in 2018. De verhouding tussen docenten en niet-onderwijzende medewerkers in het personeelsbestand verbetert hierdoor ook.

https://www.hogeschoolrotterdam.nl/hogeschool/nieuws/newsitem/jaarverslag-2015-gepubliceerd/52779/,

Vanzelfsprekend beschikken onze leerkrachten en niet-onderwijzende medewerkers over de juiste diploma's, ervaring en kwaliteiten.

https://www.bs-deregenboog.nl/file_popup.php?id=295147

met ander, nevengeschikt adjectief


  • niet-onderwijzend en onderwijzend

Omdat de muziekvakopleiding (officieel: faculteit muziek) in HKU-verband 'te duur' heet te zijn [...] heeft de huidige HKU-leiding voor de Utrechtse muziekvakopleiding een (reorganisatie)plan in petto, als gevolg waarvan tientallen muziekdocenten de laan uit vliegen: in plaats van een-op-een-lessen zouden voor solovakken groepslessen gegeven moeten worden en de kostenverhouding tussen niet-onderwijzend en onderwijzend personeel zal daarbij ongeveer op 45-55% komen te liggen.

https://dbnl.org/tekst/_nee003200501_01/_nee003200501_01_0006.php,

Via het Centrum voor Nascholing Suriname (Cenasu) vindt bijscholing van niet-onderwijzend en onderwijzend personeel op primair en secundair niveau plaats.

https://studylibnl.com/doc/822951/jaarplan-2017---planning-office-suriname-%E2%80%93-sps,

  • onderwijzend en niet-onderwijzend
  • zowel onderwijzend als niet-onderwijzend

Het onderwijzend en niet-onderwijzend personeel onthoudt zich van seksistisch getinte gedragingen, of gedragingen die door leerlingen en of andere bij de school betrokkenen als zodanig kunnen worden ervaren.

https://bsschinveld.nl/images/documenten/onderwijs/Gedragscode%20BS%20Schinveld.pdf

Onze toegewijde docenten en medewerkers staan aan de top van hun vakgebied en leiden zowel onderwijzende als niet-onderwijzende professionals op voor een loopbaan in het onderwijs als gecertificeerde leraren, begeleidingsadviseurs en meer - of voor een loopbaan op het gebied van kinesiologie fysiotherapie, atletische training, coaching, cardiale revalidatie, sportmanagement en ergotherapie.

https://www.masterstudies.co.nl/universiteiten/USA/University-of-Louisiana-at-Lafayette-College-of-Education/

Woordfamilie


Als deel van een afleiding