no-gozone


no-gozone 1.0

((vooral) in België; neologisme)

zone die als gevaarlijk of onveilig te boek staat en daarom vaak ook ontoegankelijk is; onveilig gebied; onveilige zone; no-goarea

Semagram (extra betekenisinformatie)


Een no-gozone…

is een zone; is een gebied

      Algemene voorbeelden


      Op citytrip in de no-gozones, deel 3: Charleroi-West. Lachen met de miserie van Charleroi is al jaren een regionale sport in ons land. De fabrieken zijn er failliet, de politici corrupt, de huizen kapot, de bevolking lui en de migranten crimineel. De droeve waarheid of venijnige lulkoek? Onze citytripper ging terrilhoppen in de 'getto's'.

      http://www.p-magazine.be/category/freetags/no-gozone,

      Rechter Guido De Croock: "België wordt een no-gozone voor schuldeisers". Guido De Croock, voorzitter van de rechtbank van koophandel van Dendermonde, heeft zijn bedenkingen bij de wet op de continuïteit van ondernemingen. Malafide ondernemers misbruiken de wet om ondernemingen snel te ontmantelen.

      http://trends.knack.be/economie/nieuws/finance/rechter-guido-de-croock-belgie-wordt-een-no-gozone-voor-schuldeisers/article-1195099665877.htm,

      Loop met Google rond in een no-gozone in Fukushima. Op verzoek van inwoners en de burgemeester van het door de tsunami verwoeste Naimi in Japan, maakte Google een virtuele tour met Streetview. Die is er nu en wij kunnen meekijken.

      http://www.rss24.nl/newsitem/269105-6968-loop-met-google-rond-in-een-no-gozone-in-fukushima.html,

      "Dronken mannen zwalpten over straat, sliepen soms letterlijk hun roes uit op de stoep. Na de opkuis van het Schipperskwartier verdween dat soort problemen, maar helemaal is de criminaliteit niet verdwenen. Er is altijd schorriemorrie dat blijft plakken. Maar de Brouwersvliet een no-gozone? Naar mijn gevoel niet."

      http://www.gva.be/regio-antwerpen-stad/antwerpen/wat-is-er-aan-de-hand-met-de-brouwersvliet.aspx,

      Etymologie


      Aard herkomst leenvertaling
      Vroegste datering 2000
      Brontaal Engels
      Vorm in brontaal no-goarea
      Betekenis in brontaal idem
      Bijzonderheden In het woord no-gozone is alleen het tweede lid waarschijnlijk vertaald en dit maakt dat het woord geen volledige leenvertaling is.