offsetdruk


offsetdruk 1.0

grafische techniek met een indirect afdrukprocedé, waarbij men de tekst of afbeelding op de ingeïnkte drukrol eerst overdraagt op een rubber oppervlak en vandaar vervolgens op het te bedrukken materiaal; indirecte rubberdruk; druk volgens de offsettechniek

Semagram (extra betekenisinformatie)


Offsetdruk…

is een druktechniek

      Hoofdsemagram: offset


      Algemene voorbeelden


      Het kenmerk van offsetdruk is dat er nauwelijks hoogteverschil is tussen drukkende en niet-drukkende delen op de aluminium drukplaat.

      http://www.eshuis.nl/index.htm

      Bij offsetdruk komen hoogwaardige, scherpe afbeeldingen tot stand door de verschillende kleuren op afzonderlijke platen één voor één met uiterste precisie na elkaar af te drukken.

      http://www.dnb.nl/

      Blikdruk ontstond eerst echt toen er een drukprocedé werd ontwikkeld dat het beeld indirect op het materiaal kon aanbrengen. Het betrof hier de offsetdruk die immers het beeld via een dun rubberdoek 'overzet' op het materiaal, in dit geval blik.

      Meppeler Courant,

      Combinatiemogelijkheden


      in voorzetselgroep


      • in offsetdruk

      Omdat offsetpersen snel drukken en door hun groot drukformaat meerdere pagina's gelijk aankunnen hebben zij een lage produktiekost per exemplaar. Hierdoor is het rendabel en zelfs voordeliger uw drukwerk in offsetdruk te laten uitvoeren vanaf oplagen boven de 500 à 1000 exemplaren.

      http://www.overloop.be/drukkerij.htm