onberecht


onberecht 1.0

niet berecht; niet door een rechter of rechtbank veroordeeld; niet voor zijn misdaden gestraft; ongestraft

Algemene voorbeelden


Dat Stalin en Mao – beiden onberecht gebleven – zich aan mateloze misdaden schuldig hadden gemaakt, werd achteraf ook door bolsjewiki erkend.

Alles wat het geval is, Milo Anstadt,

Voor de oorlog is hij geschiedenisleraar in indië geweest. Hij heeft al met mevrouw Wilbrink in de clinch gelegen. Toen hij zei dat je eigenlijk niet in een land als Indonesië dat tienduizenden mensen onberecht gevangen hield in concentratiekampen voor je plezier kon reizen.

De kus, Jan Wolkers,

Het Simon Wiesenthal Centrum is dinsdag in de grote steden van Duitsland een postercampagne begonnen om de laatste onberechte oorlogsmisdadigers uit de Tweede Wereldoorlog alsnog voor het gerecht te krijgen.

https://www.facebook.com/Oorlogsleven/posts/555874167805936,

Murrow vond dat McCarthy [...] angst als middel gebruikte om zijn positie te kunnen behouden en zijn verdere beleid te verdedigen. Hiermee kwamen de vrijheid van meningsuiting en zelfs de democratie in gevaar. De parallellen naar het angstbeleid van Bush en de onberechte gevangenen in Guantánamo Bay zijn gemakkelijk te trekken.

http://www.filmvandaag.nl/recensie/6206-good-night-and-good-luck

De nieuwste van Kim Ki-duk gaat over een groepje militanten. Ze ontvoeren en folteren de onberechte schuldigen van een moord om ze tot een bekentenis te dwingen. Geen enkele subtiliteit in dit slordig geschoten en overbodige haastwerkje dat me gaandeweg deed afvragen wat ik zelf verkeerd had gedaan om dit te moeten uitzitten, klaar om alles te bekennen opdat het zou stoppen.

http://www.schokkendnieuws.nl/specials/filmvraat/3728-filmvraat-geen-tijd-voor-topless-bejaarden,

Sommige Nazi-kopstukken die naar Zuid-Amerika gingen na WO2 zijn veroordeeld en bestraft, de allermeesten waren niet belangrijk genoeg voor internationale zoekacties en zijn onberecht in Zuid-Amerika gestorven.

http://www.waarmaarraar.nl/pages/re/91283/President_Ecuador_op_Twitter:_Heil_Hitler_vona.html,

Zij en de kinderen zijn onberecht tot het einde van de oorlog in een Kenpeitai-gevangenis onder de meest gruwelijke omstandigheden vastgezet.

http://javapost.nl/2013/10/06/herinneringen-aan-een-vogelvrij-verleden-i/,