ontharingscrème


ontharingscrème 1.0

crème die bestemd is voor het verwijderen van haar op plaatsen waar dat niet gewenst is, zoals op de benen, de armen, de bikinilijn of in de oksels; crème die gebruikt wordt voor het ontharen

Semagram (extra betekenisinformatie)


Een ontharingscrème…

is een crème; is een stof

  • [Geur] heeft vaak een onaangename geur
  • [Attribuut] wordt vaak geleverd met een spatel die dient om de haren weg te schrapen
  • [Functie] dient om haar te verwijderen op plaatsen waar dat niet gewenst is, bv. op de benen, de armen, het gezicht of bikinilijn of in de oksels
  • [Container] wordt meestal in een tube geleverd
  • [Duurzaamheid] werkt maar tijdelijk
  • [Snelheid of tempo] werkt snel
  • [Eigenschap of hoedanigheid algemeen] kan eenvoudig zelf aangebracht worden
  • [Werking of functionering] wordt op de behaarde plaats van het lichaam gestreken en lost, na enige tijd inwerking, de haren bij de wortel op, waarna die bv. met douchewater verwijderd of met behulp van een spatel weggeschraapt kunnen worden
  • [Betrokkene] wordt meestal door vrouwen gebruikt, maar ook wel door mannen
  • [Oorzaak, reden of aanleiding] wordt gebruikt om esthetische of ook wel hygiënische redenen

Algemene voorbeelden


Een vrouw heeft een chihuahua. Op de rug van het hondje groeit maar steeds een rare pluim. Hoe vaak de vrouw de pluim ook afknipt, hij blijft even hard weer terugkomen. Dan gaat de vrouw naar de drogist voor ontharingscrème. De drogist geeft haar een potje en zegt dat ze na het opsmeren een paar uur haar armen niet omlaag mag doen. 'O, maar het is niet voor mijn oksels,' zegt de vrouw: 'Het is voor mijn chihuahua.' 'In dat geval,' zegt de drogist, 'mag u een week niet fietsen.'

http://www.fortunecity.com/campus/economics/35/algmop.htm

Ontharingscrème. Deze crème zorgt ervoor dat door een chemische reactie de haarstructuur tot op de huid verandert. Door deze verweking kunnen na een inwerkperiode de crème met de haren van de huid geschraapt worden. Ook bij deze methode wordt alleen de haar boven de huid verwijderd: in de haarschacht blijft zij gewoon doorgroeien en zal dan ook binnen afzienbare tijd weer boven de huid uitgroeien. Voordeel: deze methode kan op grote oppervlakken zelf gedaan worden.

http://www.bodyboetiek.nl/index.html

Echt problemen geeft het wegnemen van het schaamhaar en/of bilnaad. Door middel van scheren wordt een hachelijke onderneming - het oppervlak is onregelmatig en een scheermes schiet snel uit. Ontharingscrèmes op deze plaatsen, met slijmvliesweefsel, is niet aan te raden.

http://www.bodyboetiek.nl/index.html

Van de Nederlandse vrouwen boven de vijftien jaarverwijdert ongeveer 60% ongewenste haargroei. Welke methode daarvoor gekozen wordt, is natuurlijk sterk afhankelijk van persoonlijke voorkeur en van het huidtype. De één houdt van snel en simpel en kiest daarom voor natscheren, terwijl de ander de voorkeur geeft aan het gebruik van een ontharingscrème of zweert bij het langdurige effect van hars.

http://www.gezondheidsnet.nl/

Scheren, harsen, epileren en ontharingscrèmes behoren tot het verleden met een nieuwe en snelle ontharingsmethode: het Ellipse-systeem.

http://schoonheidssalon.fol.nl/ellipse.html

De firma Loeb Van der Velden gaat het niet om kwaliteit, maar om produktie, omzet en pegulanten, - deze firma handelt in éénheidsproza. Zou men het uit een tube tevoorschijn knijpen, men zou zo gauw niet weten of het proza of ontharingscrème, vertellerij of mayonaise, een boek van Loeb Van der Velden, een floddertje brillantine of een kloddertje velpon is.

De bierkaai. Kladboek 2, Jeroen Brouwers,

Combinatiemogelijkheden


als subject bij een werkwoord


  • bestaan
  • oplossen
  • werken

Gebruik liever geen scheermesjes voor de bikinilijn: irritaties en zelfs infecties kunnen het gevolg zijn, zodat je de hele zomer met een bikinibroekje met pijpjes moet lopen. Sinds jaar en dag bestaat er ook ontharingscrème, dat het haar bij de wortel oplost. In de tijd dat onze moeders dat gebruikten, stonk het nog onbeschrijfelijk naar rotte eieren en die arme vrouwen moesten dan ook nog wel twintig minuten met hun armen naar boven zitten. Beide aspecten zijn verbeterd. Echt lekker ruikt het nog niet, maar het is uit te houden, zeker voor die vijf minuten die het nodig heeft om zijn heilzame arbeid te verrichten.

http://www.misc.hro.nl/profielen/

Harsen is pijnlijk en geeft lokale ontstekingen, scheren idem, ontharingscrèmes werken maar voor zeer korte tijd en stinken ongelooflijk.

Zadelpijn en ander damesleed, Liza van Sambeek,

als object bij een werkwoord


  • een ontharingscrème gebruiken

Als je een ontharingscrème gebruikt, dan denk ik dat het haartje met wortel en al verdwijnt en dat het haarzakje meer tijd nodig heeft om weer een haartje aan te maken. Scheren en knippen stimuleert immers toch de haargroei!

http://www.rtl.nl/liefde/mariaweetraad/

Als je ontharingscrème gebruikt mag dit met je slijmvliezen in aanraking komen.

http://www.rtl.nl/liefde/mariaweetraad/

met voorzetselgroep


Voorzetsel: voor

  • ontharingscrème voor mannen
  • een ontharingscrème voor vrouwen
  • ontharingscrèmes voor vrouwen

Bij sommige uitvindingen vraag je je af hoe ze het ooit tot de winkelschappen hebben weten te schoppen. Een goed voorbeeld hiervan is ontharingscrème voor mannen. Een product met eigenlijk alleen maar nadelen. Als man is het een crime om met een chemisch goedje grote lichaamsoppervlakten – zoals de rug en de borst – haarvrij te krijgen.

https://www.bakblade.nl/ontharingscreme-voor-mannen/,

Veet heeft eveneens setjes met een speciale schraper, die een beetje op een scheermes lijkt (verkrijgbaar voor mannen en vrouwen, 9,99 euro), en komt dit voorjaar met een ontharingscrème voor vrouwen die mee onder de douche kan (8,99 euro, inclusief sponsje).

https://www.volkskrant.nl/mensen/weg-met-haar-ook-voor-hem~b2c66837/,

Veel schoonheidsmiddelen uit het oude Rome waren gebaseerd op de bijzondere eigenschappen van zuivere olijfolie. Het is ideaal bij de bereiding van cosmetica; - voor de huid - balsem voor het haar - verzachtende zalf, die zorgt voor behoud van gezondheid en jeugd - het vormde de basis voor parfums - en, zoals Ovidius schrijft, voor ontharingscrèmes voor vrouwen.

https://www.olyv.nl/olijfpedia/geschiedenis-olijfolie/,

met substantief ervoor


  • een tube ontharingscrème

De inhoud van het doosje bestaat uit: - een tube ontharingscrème van 150 mililiter - een spatel om de crème mee aan te brengen en af te halen.

https://lifebyanne.nl/productreview-ontharingscreme/,

met ander, nevengeschikt substantief


  • een ontharingscrème of ontharingsspray

Een andere ontharingsmethode is chemisch ontharen, oftwel: het gebruiken van een ontharingscrème of -spray.

http://www.gezondheidsnet.nl/

  • een ontharingsmiddel of ontharingscrème

Je bikinilijn ontharen met ontharingsmiddelen. Of de bikiniperiode nu voor de deur staat of dat je het gevoel van haarloos zijn heel fijn vindt, het ontharen van je bikinilijn is een noodzakelijk proces. Helaas kan scheren ervoor zorgen dat je bultjes of sneetjes krijgt. Daarnaast is waxen erg pijnlijk en duur. Als je snel en makkelijk resultaten wilt zien voor een lage prijs, probeer dan een ontharingsmiddel of -crème voor je bikinilijn. Hiermee zal je zo glad zijn als een naakte molrat.

https://nl.wikihow.com/Je-bikinilijn-ontharen-met-ontharingsmiddelen