openbaar vervoer


openbaar vervoer 1.0

personenvervoer met een vervoermiddel of geheel van vervoermiddelen dat op vaste routes en volgens een dienstregeling aan iedereen de mogelijkheid biedt om op te stappen of in te stappen

Algemene voorbeelden


Het belang van een goed openbaar vervoer per bus kan de gemeente vanaf nu alleen door middel van de concessie waarborgen.

http://www.groenlinksmaastricht.nl/

Er worden al genoeg experimenten in het openbaar vervoer afgekapt. Laten we nu eens iets afmaken.

http://www.ovmagazine.nl/,

Bij de aanbesteding van openbaar vervoer verdient het voorkeur te streven naar zodanige concessiegebieden dat een vervoerder zijn klant optimale service kan bieden.

http://www.vvdgb.club.tip.nl/,

De invloed van verbeteringen in het openbaar vervoer op het autogebruik blijkt beperkt.

http://www.vinex-locaties.nl/Infocorner/VijfdeNotaH1.PDF,

Via het gratis openbaar vervoer voor kinderen uit de basisschool worden de ouders verder ontlast.

http://www.oliviercuvelier.be/programma.pdf

Brussel moet zich engageren om maatregelen te nemen die het autoverkeer ontmoedigen en het openbaar vervoer bevorderen.

De Standaard,

YTV, de aanbieder van openbaar vervoer in Helsinki, heeft een Big Brother Award gekregen van Electronic Frontier Finland voor een persoonsgebonden chipkaart.

http://www.bof.nl/nieuwsbrief/nieuwsbrief_2003_9.html,

openbaar vervoer 2.0

vervoermiddel of geheel van vervoermiddelen dat op vaste routes en volgens een dienstregeling ter beschikking staat van iedereen

Algemene voorbeelden


De trein, bus, metro en tram noemen we openbaar vervoer. Iedereen mag er gebruik van maken. Je stapt in en uit bij het juiste station of de halte. Kom wel op tijd! Want openbaar vervoer rijdt volgens een dienstregeling. Dit is een schema waarop tijden en haltes staan.

https://kids.vvn.nl/zoeken/encyclopedie/openbaar-vervoer

Alle omleidingen vervallen op deze datum, landbouwvoertuigen en vrachtwagens kunnen weer door Haastrecht rijden en het openbaar vervoer rijdt weer volgens de reguliere route en dienstregeling.

http://www.dichtbij.nl/utrecht-en-leidsche-rijn/ondernemersnieuws/artikel/2091274/veelpleger-probeert-kleding-te-stelen.aspx?sml=true,

Wie na het werk in de auto stapt is al een beetje thuis, eigen sfeer, eigen geur, eigen muziek. Reizen met het openbaar vervoer verlengt daarentegen de werkdag tot de voordeur.

NRC,

Pas 's avonds [...] nam ze het openbaar vervoer naar Abercorn Place, alwaar ze meestal onthaald werd door de twee broers.

De houdgreep, Joost Zwagerman,

Routepunten zijn voor recreanten, die met de auto of het openbaar vervoer komen, het start- en eindpunt van een activiteit.

http://www.utrechtserecreatieschappen.com/sgl/default.htm

Burgers sensibiliseren om fiets en openbaar vervoer te gebruiken voor korte verplaatsingen.

http://www.gent.be/