opfrismiddag


opfrismiddag 1.0

middag die bedoeld is om weggezakte kennis en ervaring op enig gebied weer op te frissen

Semagram (extra betekenisinformatie)


Een opfrismiddag…

is een middag

  • [Functie] dient om weggezakte kennis en ervaring op enig gebied weer op te frissen

    Hoofdsemagram: middag


    Algemene voorbeelden


    Omdat de onlangs uitgekomen MAPublisher 8.4 nogal wat nieuwe functionaliteit introduceert organiseert Red Geographics [...] een speciale [...] opfrismiddag. Door middel van een aantal presentaties worden hierbij de nieuwe en veranderde functies uitgelegd. Daarnaast is er de mogelijkheid om ervaringen uit te wisselen met andere gebruikers.

    http://www.redgeographics.com/nl/over-ons/red-blog/mapublisher-84-opfrismiddag.html,

    De opfrismiddag over verkeersregels, die door de Seniorenraad werd georganiseerd was, een groot succes. Ruim 50 mensen waren naar het gemeentehuis gekomen om daar via lichtbeelden nog eens duidelijk wegwijs gemaakt te worden met oude en nieuwe verkeersregels.

    http://www.zijpe.nl/index.php?mediumid=11&pagid=1127&stukid=22205,

    In samenwerking met de veiligheidsregio zullen de trainers het webredacteurenbestand crisis.nl op peil houden door regelmatig trainingen of opfrismiddagen te organiseren.

    http://www.nationaalcrisiscentrum.nl/document/train-de-trainer-ncc-traint-trainers-crisisnl

    Het concept dat De Vuurtoren hanteert is Kansrijke Taal. Dat is een aanpak waarmee in de vorm van taartpunten structuur in taalonderwijs wordt aangebracht. 'We gaan nu starten met de gedichtenhoek, een voor ons nieuwe taartpunt van Kansrijke taal. Daarnaast hebben we de taartpunten woordenschat en de wenskist opgefrist. We hebben daar opfrismiddagen voor georganiseerd. Sommige dingen zijn wat weggezakt, en ook is er intussen nieuw personeel gekomen.'

    http://www.taalpilots.nl/portfolios/lelystad/vuurtoren

    Woordfamilie


    Als deel van een afleiding