opruimingsuitverkoop


opruimingsuitverkoop 1.0

uitverkoop ter opruiming; uitverkoop waarbij een deel van het assortiment, de voorradige producten, de (oude) collectie van een winkel, soms ook van een instelling, te koop wordt aangeboden, vaak om ruimte te maken voor nieuwe producten, een nieuwe collectie e.d.

Semagram (extra betekenisinformatie)


Opruimingsuitverkoop…

is uitverkoop

  • [Functie] dient om ruimte te creëren voor een nieuw assortiment, nieuwe producten, een nieuwe collectie e.d.

    Algemene voorbeelden


    Ik was onlangs in een kledingzaak en ik zag daar iemand tijdens een opruimingsuitverkoop nog onderhandelen over de prijs, terwijl hij duidelijk genoeg geld had. Dat vind ik dan echt een sneue sukkel.

    http://www.nrccarriere.nl/index.php/cms_categorie/20627/id/20627/bb/1/fm_parentid/20538,

    Wil je je winkelobjecten promoten? Dan kun je uitverkoop houden! Je kunt uitverkoop houden in een bepaalde tijd van het jaar (bijvoorbeeld rond Sinterklaas of Kerstmis, of in de zomer), voor bepaalde rubrieken, of je kunt een opruimingsuitverkoop houden.

    http://pages.ebay.nl/help/sell/items_on_sale.html

    Ook de sierkussens zijn in de opruiming. Deze kosten normaal 9,95 euro, maar in de opruimingsuitverkoop slechts 5 euro.

    http://www.delftopzondag.nl/lopende-zaken/lion-beddenshop-laatste-weken-spectaculaire-opruimingsuitverkoop,

    Op 15, 16 en 17 november organiseert Rohde & Grahl voor het derde jaar een grote opruimingsuitverkoop. We doen dit om voor nieuwe modellen ruimte te creëren in showroom, kantoren en magazijnen. Bureaus, bureaustoelen, tafels, restaurant- en vergaderstoelen, directiemeubilair en allerlei accessoires; alles is op deze drie dagen te vinden in de showroom aan de Basicweg 22.

    http://www.rohde-grahl.nl/nieuws/50/grote-opruimingsuitverkoop-op-15-16-en-17-november-2012.html,

    Lion Beddenshop in de Hoven Passage (Martinus Nijhofflaan 42/44) houdt opruimingsuitverkoop. De elektrische boxspring is nu heel voordelig aan te schaffen.

    http://www.delftopzondag.nl/lopende-zaken/lion-beddenshop-laatste-weken-spectaculaire-opruimingsuitverkoop,

    Het Comité 4 en 5 mei Wageningen houdt woensdagochtend een opruimingsuitverkoop op de warenmarkt in Wageningen [...]. Begeerde T-shirts van eerdere edities, sweaters, speldjes, herdenkingsboeken, DVD's, de bevrijdingsvlag en nog veel meer materialen worden voor een gereduceerd bedrag aangeboden.

    http://www.gelderlander.nl/regio/de-vallei/opruimingsuitverkoop-comit%C3%A9-4-en-5-mei-wageningen-1.2281796,

    Let u goed op bij verkoopacties, zoals opruimingsuitverkopen. Het verbod om buiten de aangewezen tijdvakken seizoensopruimingen te houden is weliswaar opgeheven. Wel kan het volgens het Gesetz gegen den unlauteren Wettbewerb (UWG) misleidend zijn om voor lange tijd te werven met een opruimingsuitverkoop.

    http://www.agentschapnl.nl/sites/default/files/Duitsland-E-tailing.pdf,

    Stichting Kringloop Alphen bestaat 20 jaar en daarom is er elke tweede zaterdag van de maand een feestelijke opruimingsuitverkoop. Op zaterdag 13 augustus was daarom de loods tegenover het pand aan de Energieweg weer geopend en konden bezoekers snuffelen tussen spullen die in nog niet eerder geopende dozen zaten.

    http://www.dichtbij.nl/alphen/regionaal-nieuws/artikel/2130623/opruimingsuitverkoop-bij-de-kringloopwinkel.aspx,

    Combinatiemogelijkheden


    met ander, nevengeschikt substantief


    • seizoensuitverkopen, opruimingsuitverkopen of opheffingsuitverkopen

    De voorwaarden die wij hanteren voor deze laagste prijs-garantie zijn: Het betreffende artikel moet geheel identiek zijn. Deze garantie geldt alleen voor Nederland, België en Duitsland. Voor het bepalen van de prijs hanteren wij de prijs inclusief vervoerskosten en BTW. Prijzen gehanteerd bij einde seizoens-, opruimings- of opheffingsuitverkopen zijn niet geldig.

    http://www.kanocentrale.nl/