paniekbestendigheid


paniekbestendigheid 1.0

het paniekbestendig zijn; het bestand zijn tegen paniek; het bestand zijn tegen paniekaanvallen, tegen het uitbreken van paniek

Semagram (extra betekenisinformatie)


Paniekbestendigheid…

is een eigenschap

  • [Toepassingsgebied of bereik] betreft het bestand zijn tegen paniek

    Algemene voorbeelden


    Maar uit menig interview blijkt toch dat hij vooral trots is op zijn Hongaarse afkomst, herkenbaar naar zijn zeggen aan een grote mate van paniekbestendigheid en optimisme.

    NRC,

    Tjibbe Herman Jan Joustra (1951) deelt zichzelf in bij de mensen die van afstand onvriendelijk lijken, maar van dichtbij meevallen. Hij is veertien jaar secretaris-generaal op het ministerie van Landbouw, Natuurbeheer en Visserij en daarmee de langst zittende topambtenaar van het land. Ex-ministers prijzen zijn loyaliteit, zijn intelligentie, zijn "paniekbestendigheid".

    http://vorige.nrc.nl/thema_archief_oud/wieiswie/article1565401.ece,

    Afzeggingen, vertragingen, ziekmeldingen, misverstanden, slecht weer, je kunt het zo gek niet bedenken of het heeft een directe en meestal diep ingrijpende invloed op het werk van de orkestinspecteur. Paniekbestendigheid is dus voor hem of haar een noodzakelijke karaktereigenschap.

    https://docs.google.com/viewer?a=v&q=cache:xAO69s5EfEgJ:www.xs4all.nl/~lelarge/Tekstarchief/Boek/1%2520het%2520leven%2520op%2520het%2520concertpodium.doc+paniekbestendigheid&hl=nl&gl=nl&pid=bl&srcid=ADGEESj-7llWd0C0jZoBPY5LLJGKY9bErKbQmdo1hf9faCB1Q0Nl8wxUMyRMmi7DuCt6u_pbyImF88zdHvBEZOAICwzV9vJnYtSIEQngXLt0cxsH7JQs7EeI6WsDS0OzfXDplG84KNf3&sig=AHIEtbQ4za60DAWjWBxfpXJ1LBEdjVZ4zw

    De alarmcentrale in Assen, die dit jaar wereldwijd de coördinatie heeft van de hulpverlening bij rampen waar Nederlanders bij betrokken zijn, traint de mensen grondig om te zorgen voor paniekbestendigheid.

    http://www.bndestem.nl/algemeen/binnenland/hulp-is-ook-ver-weg-dichtbij-1.336543,

    Wat moet je in ieder geval in huis hebben om het hier te redden? 'Inventiviteit, paniekbestendigheid, geduld en doorzettingsvermogen. Sociale vaardigheden zijn nodig, maar als je niet hoeft of wilt verkopen, dan voldoet collegialiteit uitstekend.'

    http://www.intermediair.nl/carriere/een-baan-vinden/beroepen-functies/product-architect-senior,

    Op de foto ziet u onze Paul ergens tegen het midden van de jaren '80. Hij kijkt ontspannen uit de oogjes. Het kereltje had al vroeg een redelijke paniekbestendigheid.

    http://bvandervalk.wordpress.com/2007/03/05/,