postbediende


postbediende 1.0

bediende die werkt voor een postbedrijf, vooral belast met de verzending van poststukken en pakketten; bediende in een postkantoor

Semagram


Een postbediende…

is een bediende; is een persoon

 • [Plaats] werkt in een postkantoor
 • [Activiteit of handeling] zorgt, afhankelijk van de toegewezen functies, voor de verzending van poststukken of de bezorging van pakketten e.d., sorteert poststukken, verricht administratieve en bepaalde financiële taken voor het postbedrijf enz.
 • [Belanghebbende of begunstigde] werkt voor een postbedrijf

  Algemene voorbeelden


  Door werkonderbrekingen in de postsorteercentra Brussel X en Luik en in het verdeelcentrum van Charleroi hebben een zeventigtal kantoren en sorteercentra vrijdag problemen met de postbedeling [...]. In Brussel X willen de postbedienden met hun actie hun steun betuigen met de postbodes.

  http://www.tijd.be/nieuws/ondernemingen_diensten/Geen_postbedeling_in_Brussel_en_Brabant.8240142-431.art,

  Kerstzegels. Dit idee werd geboren in Denemarken. Een postbediende kwam aan het begin van deze eeuw op de gedachte speciale zegels uit te geven. Naast de normale porto zou er een extra geldbedrag op komen om goede doelen financieel te steunen.

  http://www.narratio.nl/pdfs/kerstboek.pdf,

  Zodra het orderbedrag is betaald aan de postbediende is het uw eigendom. Het orderbedrag wordt door het bezorgingsbedrijf aan ons overgemaakt.

  www.tassenwebwinkel.com/page.php?id=42487

  Vooraleer u het artikel verstuurt neemt u even contact met ons op [...] om uw retour te melden. Eén werkdag later ontvangt u van ons via email een verzendetiket van De Post. Dat kleeft u bovenop uw pakket, en u biedt het zo aan in uw postkantoor [...]. Opgelet: de postbediende zal het etiket scannen. Daarvoor moet het van goede afdrukkwaliteit zijn. Gelieve daarom te controleren of de barcode goed is afgedrukt.

  http://www.amanto.be/faq.php?cID=4,

  Wij leveren steeds alle geschenkjes aan huis [...] via de Post. Het pakje wordt door de postbediende [...] persoonlijk overhandigd aan de bestemmeling.

  http://www.originelegeschenken.be/NL/t/levering/,

  Toen een postbediende rond half acht op het postkantoor in de rue Van Geersdael toekwam, bemerkte ze dat een deur in het kantoor open stond.

  De Standaard,