pretsigaret


pretsigaret 1.0

(informeel)

sigaret die naast tabak ook hasj of wiet bevat; joint

Semagram (extra betekenisinformatie)


Een pretsigaret…

is een sigaret

      Hoofdsemagram: joint


      Algemene voorbeelden


      Drie passies van Rihanna verzameld op één foto: de tatoeage op haar achterste, het rastasfeertje dat haar bikini uitstraalt én de pretsigaret. Het bewuste kiekje werd op Twitter gezet door een vriendin, maar de zangeres plaatste ook beelden van zichzelf online terwijl ze aan het roken is.

      http://www.ad.nl/ad/nl/1002/Showbizz/article/detail/3397167/2013/02/20/Rihanna-in-rastabikini-met-pretsigaret-in-de-mond.dhtml,

      Ik kan me toch nog een Gerdje Leers met een fikse pretsigaret in zijn knuistjes herinneren, hoe gaat ie dat nu weer rechts lullen?

      http://www.joop.nl/kijk-nou/detail/artikel/9146_kabinet_aan_pretsigaret/,

      Maar bij een dopingcontrole denken ze heel negatief over positief. Blijkt dat Stompé marihuanaresten in zijn urine had [...]. De tegenstander die Co 'de lucifer' Stompé in de finale van het Belgisch Open bij de knieën afbrandde, heet John 'Boy' Walton [...]. En onze tramchauffeur met voorliefde voor de pretsigaret sloopt John Boy in de finale met 5-2. "Good "night, John Boy", moet het door de zaal gegalmd hebben. Hier is een man die wél inhaleerde en daar na zijn urinetest niet over zeikt.

      Metro,

      Woordfamilie


      Als deel van een afleiding