pro-Iraaks


pro-Iraaks 1.0

met of getuigend van een voorliefde voor alles wat met Irak te maken heeft; voor alles wat met Irak te maken heeft

Algemene voorbeelden


Maar de Amerikaanse regering blijft in de woorden van VN-ambassadeur Madeleine Albright, "vastbesloten zich te verzetten tegen enige wijziging van het sanctieregime totdat Irak al zijn verplichtingen heeft nageleefd". Washington wordt in die houding gesteund door Londen, dat echter onder druk begint te komen van een pro-Iraakse lobby in het bedrijfsleven.

NRC,

Einde 1992 vielen er twee doden in het pro-Iraakse Jemen bij aanslagen op hotels waar Amerikanen kwamen uitrusten van hun opdracht in Somalië.

De Standaard,

De PLO op haar beurt, van haar traditionele bondgenoten beroofd door het einde van de Koude Oorlog en haar pro-Iraakse opstelling in de Golfcrisis, dreigde langzaam ineen te zakken in onderlinge onenigheid en financiële chaos.

NRC,

Al Jazeera, de CNN van de Arabische wereld, is populair sinds de anti-terrorisme oorlog in Afghanistan is losgebroken. Hoewel Al Jazeera in de Arabische wereld als onafhankelijk geldt, neemt de zender toch een pro-Iraaks standpunt in. Zelfmoordcommando's die zich in Israël opblazen, worden martelaars genoemd.

http://www.trouw.nl/tr/nl/5009/Archief/archief/article/detail/2494097/2001/10/20/Arabische-nieuwszender-mogelijk-op-Rotterdamse-en-Haagse-kabel.dhtml,