pro-Israëlisch


pro-Israëlisch 1.0

met of getuigend van een voorliefde voor alles wat met Israël te maken heeft; voor alles wat met Israël te maken heeft

Algemene voorbeelden


Met zoveel internationale steun achter zich voelen de Palestijnen zich ondanks het Amerikaanse veto in de Veiligheidsraad over de bouw van de joodse wijk in Jeruzalem in diplomatiek opzicht sterk. Het Amerikaanse veto is bij de Palestijnen, na het bezoek van Arafat aan president Bill Clinton in Washington, heel slecht gevallen. Volgens Palestijnse woordvoerders is dat nogmaals een overtuigend bewijs van de pro-Israëlische gezindheid in Washington, vooral in het Congres.

De Standaard,

Hezbollah stelt zich op het standpunt dat het ook volgens de laatste overeenkomst van 26 april het recht heeft Israëlische doelen en die van de pro-Israëlische militie in de "veiligheidszone" aan te vallen.

De Standaard,

Traditiegetrouw wordt in campagnes voor het Amerikaanse presidentsschap van zowel democratische als republikeinse zijde stevige steun voor de staat Israel uitgesproken, waarbij ook sentimentele argumenten worden gebruikt om de Joodse en pro-Israëlische (veelal christelijke) kiezers te binden.

http://www.cidi.nl/isnbr/2004/hoofd1-0804.html,

Deze maand is het twintig jaar geleden dat Nederland werd getroffen door een Arabisch olie-embargo als straf voor zijn pro-Israëlische houding tijdens de Oktoberoorlog.

NRC,

Hezbollah, of de Partij van God, is een door Iran gesteunde beweging die ernaar streeft het Israëlische leger en de pro-Israëlische SLA-militie uit de zogenaamde veiligheidszone te verdrijven.

De Standaard,