proletenbak


proletenbak 1.0

(informeel)

auto, meestal een vrij oude, goedkope en als ordinair beschouwde auto, waar asocialen in zouden rijden of juist een dure, veel te grote auto waar veelverdienende, maar asociale, types in zouden rijden; asobak

Semagram (extra betekenisinformatie)


Een proletenbak…

is een auto; is een voertuig; is een vervoermiddel

      Hoofdsemagram: asobak


      Algemene voorbeelden


      Dodge Nitro is een proletenbak. Is het een viral, of denkt automerk Dodge met dit plat pratende white trash anorexia-model werkelijk heel veel Nitro's te verkopen?

      http://nieuwemedia.web-log.nl/nieuwemedia/2007/10/dodge_nitro_is_.html

      Blijkbaar is er bij jou een zeer gevoelige snaar geraakt. Dat het vooroordelen van mijn kant zijn (wat ik niet ontkend heb), maakt nog niet minder waar dat veel mensen bij een pooierbak of proletenbak aan de merken BMW en Mercedes denken, zoals velen bij het merk Volvo aan oude mannen met hoedjes denken of juist aan professorale types met burberry coats en geruite rokken. > Ik snap werkelijk niet wat er controversieel aan deze gedachtegang is.

      http://www.veit.nl/9609-foei-toch-dat-u-geen/10

      Een BMW wordt vaak gezien als een proletenbak, ondanks dat de gemiddelde proleet niet het geld heeft om er eentje te kunnen betalen. Waar komt dat imago van BMW proletenbak vandaan? De Volkswagen Golf staat er om bekend om te worden bereden door zogeheten petjesvolk. Goed, waar dat imago vandaan komt is dan wel weer evident.

      http://forum.fok.nl/topic/1206755