rastafarian


rastafarian 1.0

iemand die gelooft in de goddelijkheid van Ras Tafari (een andere naam van de vroegere Ethiopische keizer Haile Selassie) en die vaak dreadlocks draagt; rastafari

Semagram (extra betekenisinformatie)


Een rastafarian…

is een aanhanger; is een persoon

      Algemene voorbeelden


      Zoals de meeste mensen wel weten was Marley een Rastafarian, herkenbaar door de lange rasta lokken. Rastafarians geloven dat koning Haile Gebresalassie uit Ethiopië [...] de 'Lion of Zion', oftewel de beloofde Messias is. Via koningin Sheba en koning Salamo stamt Selassie van het 'Huis van David' af. Zelf ontkende Haile dat hij de Messias was.

      http://heypieter.blogspot.nl/2008/04/,

      Combinatiemogelijkheden


      met koppelwerkwoord


      • worden

      In 2001 noemde vele reggae insiders Abijah als een talent met veel potentieel. Hij scoorde dat jaar een enorme Jamaicaanse radiohit, die maar liefst 8 maanden in de hitlijsten bleef staan. Het nummer 'Revelation' was een origineel nyabinghi nummer, met een goede positieve rasta tekst. Hij werd geboren als Andrew Smith en zijn eerste artiesten naam was Quenchers. Hij veranderde zijn naam in Abijah toen hij een rastafarian werd. Na zijn doorbraak trad Abijah overal op in Jamaica en al snel werd hij beroemd om zijn live concerten.

      https://www.festivalinfo.nl/artist/6364/Abijah/

      in voorzetselgroep


      • het einde van een rastafarian

      Het einde van een rastafarian is te gaan voor een rechte en ware pad, altijd met vriendelijkheid, broederschap, waarheid. Ze worden in de volksmond bekend om hun dreadlocks en religieus gebruik van ganja.

      http://sieplex.com/article/rastafari-beweging,

      Woordfamilie


      Als linkerlid in samenstellingen en samenkoppelingen