reis- en kredietbrief


reis- en kredietbrief 1.0

(sport en recreatie; transport, verkeer en reizen; archaïsch)

document dat door een organisatie wordt afgegeven en het bewijs bevat dat een reiziger in het buitenland over krediet beschikt en in het geval van autopech of andere onvoorziene omstandigheden in een of meer plaatsen geld kan opnemen tot een aan een maximum gebonden bedrag

Algemene voorbeelden


ANWB Wegenwacht Europa (voorheen reis- en kredietbrief) heb je voor pechgevallen met de auto en gaat om voertuighulpverlening in het buitenland.

http://www.vakantievraag.nl/ontdek/locatie/l(4)/s(q)/q(14438)/wat-is-beter,-de-reis-en-kredietbrief-of-een-doorlopende-reisverzekering,

Wij verzoeken u om een internationale reis- en kredietbrief af te sluiten indien u met uw auto naar het buitenland gaat. Zonder internationale reis- en kredietbrief komt u niet in aanmerking bij hulp bij pech onderweg in het buitenland.

http://www.mobilityservice.mobi/382/uw-auto-in-het-buitenland/,

Als u van plan bent om in Nieuw-Zeeland een auto te huren of te kopen, dan kunt u voor vertrek in Nederland bij de ANWB of in België bij de Touringclub een Internationale reis- en kredietbrief aanschaffen. De ANWB of de Touringclub bieden u dan rechtshulp als u door een aanrijding of verkeersovertreding met juridische problemen te maken krijgt.

http://www.vakantiearena.nl/nieuw-zeeland/internationale-reis-en-kredietbrief

Daarnaast dient u zich via de reis- en kredietbrief ook te verzekeren voor vervangend vervoer voor het geval er onoplosbare problemen ontstaan met de camper tijdens de vakantie.

http://members.chello.nl/mdekker3/mijnsite3/faq.htm

Vaste verbindingen