reisbureauregeling


reisbureauregeling 1.0

regeling waarbij een reisbureau btw moet betalen over de winst die gemaakt wordt op de verkoop van een reis; btw-regeling voor reisbureaus

Semagram (extra betekenisinformatie)


Een reisbureauregeling…

is een regeling

  • [Tijd] bestaat in Nederland al sinds 1971; wordt in 2012 aangepast aan de Europese richtlijnen
  • [Eigenschap of hoedanigheid algemeen] is een btw-regeling; is een regeling waarbij een reisbureau btw moet betalen over de winst die gemaakt wordt op de verkoop van een reis

    Algemene voorbeelden


    De Europese btw-richtlijn schrijft aan de lidstaten voor om een bijzondere regeling voor reisbureaus op te nemen in hun nationale wetgeving. Nederland heeft dat tot op heden nooit gedaan. Nederland kent sinds 1971 een eigen variant op de voorgeschreven reisbureauregeling. Deze regeling is volgens de Europese Commissie in strijd met de btw-richtlijn. Belastingplichtigen konden zich naar keuze beroepen op de Nederlandse of de Europese reisbureauregeling. In Belastingplan 2011 is vastgelegd dat de huidige Nederlandse reisbureauregeling zal komen te vervallen. De regeling zal richtlijnconform worden gemaakt.

    http://www.pleinplus.nl/opinie/artikel/18354/,

    De huidige Nederlandse reisbureauregeling komt er kort gezegd op neer dat er slechts btw wordt geheven voor zover de reizen in Nederland plaatsvinden.

    http://www.pleinplus.nl/opinie/artikel/18354/,

    Vanaf volgend voorjaar moeten touroperators als Holland International, Arke en Neckermann de zogeheten reisbureauregeling slikken. Die houdt in dat zij 19 procent btw moeten afdragen over het verschil tussen de in- en verkoopprijs van een reis.

    De Telegraaf,