resultaatgerichtheid


resultaatgerichtheid 1.0

het resultaatgericht zijn; het gericht zijn op het resultaat of op resultaten; het afgestemd, toegespitst zijn op het uiteindelijke resultaat

Semagram (extra betekenisinformatie)


Resultaatgerichtheid…

is een eigenschap

      Algemene voorbeelden


      De nota somt verder negen competenties op, nl. toekomstgericht denken, probleemoplossend denken, resultaatgerichtheid, teamleiderschap, bezieling, organisatietalent, overtuigingskracht, relatiebekwaamheid en flexibiliteit.

      http://www.tew.ua.ac.be/index.php?profiel=vao

      In deze functie past een zelfstandig persoon met een brede interesse, een analytische instelling, innovatief denkend, projectmatig werkend, uitstekende communicatieve vaardigheden, overtuigingskracht en resultaatgerichtheid.

      http://www.aldel.nl/Inhoud/Frame-nl.htm

      Bij de ontwikkeling van het BIMRA stonden praktische bruikbaarheid en - daardoor - resultaatgerichtheid op de voorgrond. Een milieucoördinator en proceseigenaren werden aangesteld, c.q. aangewezen.

      http://www.rotterdam-airport.nl/,

      U gaat aan de slag met de basisprincipes resultaatgerichtheid, fasering van leermiddelontwikkelprojecten en normeren en beheersen van bijvoorbeeld tijd, geld en kwaliteit en diept deze principes verder uit met speciale aandacht voor het projectleiderschap.

      http://www.clu.nl/,

      Konkreet worden de attitudes bekeken die door bedrijven gehanteerd worden bij onder meer het werven van personeel: resultaatgerichtheid, zin voor initiatief, kostenbewustzijn, inzet en doorzetting, klantgerichtheid, kwaliteitszorg, werkmetodiek, discipline, persoonlijke verzorging, leergierigheid, (zorg voor) veiligheid en milieu, sociale houding, leiderschap.

      De Standaard,

      De reden voor een supervisie zijn divers: een medewerker die als nieuw projectleider beseft dat hij een raamwerk nodig heeft om de vooropgestelde resultaten effectief te kunnen boeken; een goed functionerend leidinggevende die echter op de kerncompetentie 'resultaatgerichtheid' zwak scoort en deze functie zeker aankan mits hij erin slaagt deze kerncompetentie onder de knie te krijgen [...]; een leidinggevende die door omstandigheden tijdelijk zijn medewerker niet kan superviseren en die deze supervisie desondanks voort wil laten lopen.

      http://www.entrance.be/Bedrijf/supervisie.htm

      Combinatiemogelijkheden


      met adjectief ervoor


      • een sterke resultaatgerichtheid

      Meer en meer medewerkers hebben baat en behoefte aan een maatgerichte ondersteuning van hun werkaanpak. Men verwacht een zelfstandige en zelfredzame aanpak en een sterke resultaatgerichtheid.

      http://www.entrance.be/Bedrijf/supervisie.htm

      met adjectivisch tegenwoordig deelwoord


      • toenemende resultaatgerichtheid

      Uiteenlopende reacties van scholen op toenemende resultaatgerichtheid. Scholen verschillen niet alleen in het soort onderwijsresultaten dat zij nastreven, maar ook in de wijze waarop zij die resultaten trachten te bereiken.

      http://www.gymnasiumnu.nl/,

      De affectieve taakschool reageert anders op de toenemende resultaatgerichtheid. Deze school hecht veel waarde aan een brede en sociale vorming van haar leerlingen. Goede resultaten op het punt van de persoonlijke en sociale vorming worden van groot belang geacht.

      http://www.gymnasiumnu.nl/,

      met voorzetselgroep


      Voorzetsel: van

      • de resultaatgerichtheid van iets

      Expertise. Mate waarin de gevraagde expertise op technisch, pedagogisch en organisatorisch vlak bij de partners aanwezig is. Doelstelling en resultaatgerichtheid. Duidelijkheid, operationalisering, resultaatgerichtheid en controleerbaarheid van de vooropgestelde doelstelling.

      http://users.pandora.be/michel.vanhalme/navormingnm.htm,

      Wie het visitekaartje van Kees Buijnink omdraait, leest op de achterkant het motto 'leefbaarheid door meer veiligheid' van de politie Kennemerland en de kernwaarden 'daadkracht en resultaatgerichtheid' van het korps.

      NRC,

      Het 'managementmodel van rivaliserende waarden' van Quinn leent zich voor verschillende toepassingen: meetinstrument voor managementstijlen, hulpmiddel bij ontwikkelings- en opleidingstrajecten voor managers, leidraad voor managementtrainingen, startpunt voor resultaatgerichtheid en effectiviteit van teams, diagnostisch instrument voor organisatiecultuur.

      http://www.katho.be/Opleidingen/psychodiagnostiek.pdf,

      Voorop staat de resultaatgerichtheid van de handhaving, waarbij het vooral gaat om handhavingszaken die door meerdere partners binnen het gebied als belangrijk worden ervaren.

      http://www.regioutrecht.nl/

      in voorzetselgroep


      • de nadruk op resultaatgerichtheid

      De voorstellen betreffen het functioneren van de rijksdienst, maar ook de politieke aansturing wordt erbij betrokken, de werkwijze van de ministerraad en van de Staten-Generaal. Ik noem bijvoorbeeld de grotere nadruk op resultaatgerichtheid, in de projectgewijze samenwerkingsverbanden tussen departementen maar ook bij de uitwerking van het regeerakkoord, de vorming van interdepartementale task-forces, bijvoorbeeld van wetgevingsjuristen, de algemene bestuursdienst voor beleidsambtenaren, en versterking van de positie van de minister-president.

      NRC,

      met bezittelijk voornaamwoord


      • hun resultaatgerichtheid

      Tal van onze Vlaamse adviesbureaus en managers werken in bedrijven die behoren tot de absolute wereldtop. Hun niveau van opleiding, hun kennis van verschillende talen, hun aanpassingsvermogen aan vreemde kulturen, hun mogelijkheid om zich in te leven in diverse klantensituaties, hun pragmatische aanpak en hun resultaatgerichtheid worden op internationaal vlak - ook in de VS - sterk op prijs gesteld.

      De Standaard,

      met ander, nevengeschikt substantief


      • klantgerichtheid en resultaatgerichtheid

      Klant- en resultaatgerichtheid is tot diep in de organisatie geworteld.

      http://www.rotterdam-airport.nl/,