roamen


roamen 1.0

(media, communicatie en telecommunicatie; neologisme)

gebruikmaken van andere telecomaanbieders dan waarmee iemand een contract heeft, vooral met een mobiele telefoon in het buitenland; gebruikmaken van roaming

Semagram (extra betekenisinformatie)


Roamen…

is gebruikmaken; is een handeling

  • [Eigenschap of hoedanigheid algemeen] is gebruikmaken van andere telecomaanbieders dan waarmee iemand een contract heeft, vooral met een mobiele telefoon in het buitenland; is gebruikmaken van roaming

    Algemene voorbeelden


    Nederlanders roamen binnen de EU minder vaak dan Belgen; van de laatsten schakelt 24 procent dataroaming uit. Dat blijkt uit onderzoek van de Europese Commissie. Wel zetten Belgen iets vaker hun telefoon helemaal uit in het buitenland; 21 procent doet dat. Van de Nederlanders sluit 10 procent een speciale dataroamingbundel af; onder de Belgen is dat 11 procent.

    http://tweakers.net/nieuws/94370/meeste-nederlanders-roamen-niet-in-het-buitenland.html,

    Vodafone kondigt aan dat alle klanten met een Red 4G abonnement ook toegang hebben tot 4G-netwerken in 23 andere landen. De operator biedt EuroTraveller of WorldTraveller dagbundels aan, waarmee kan worden geroamd op 4G-netwerken in een aantal landen binnen en buiten Europa. Nederland zit ook in die groep. Dit weet Telecompaper vandaag te melden.

    https://www.bellen.com/nieuws/vodafone-komt-met-4g-roaming-in-23-landen,

    Zwerven of roamen in het eigen netwerk is maar klein vergeleken bij het geheel. U kunt ook verder gaan zwerven, op netwerken van andere (buitenlandse) providers.

    http://www.gsmhelpdesk.nl/helpdesk/29/netwerk-deel-2,

    Woordfamilie


    Overige woordfamilieleden


    Etymologie


    Aard herkomst inheems woord
    Vroegste datering 2005