rode oortjes


rode oortjes 1.0

gevoelens van opwinding

Algemene voorbeelden


Sinds mijn kindertijd heeft de kick van het spannende, avontuurlijke verhaal me altijd rode oortjes bezorgd. Meetrekken met expedities en ontdekkingstochten, wegdromen bij de exotiek van onbereikbare horizonten.

De Standaard,

Het is voor een groot deel een technisch rapport over de ontwikkeling en toetsing van een meetinstrument om de beperkingen en handicaps als gevolg van slechthorendheid beter te kunnen vaststellen. Goed gedaan, voorzover ik dat kan beoordelen, maar niet het soort literatuur waar ik rode oortjes van krijg.

NRC,

Toen het boek in 1969 verscheen, werd het alom met rode oortjes gelezen. Wie Turks fruit thans leest of herleest wordt nog steeds getroffen door de ruwe en schaamteloze manier waarop Wolkers erotiek beschrijft.

De Standaard,

De D. gaf onder de lakens lessen in liefde op het even beroemde als pikante 'Je t'aime'. De zaal keek met rode oortjes toe en de jury trok van zoveel opwinding direct het bordje met de eerste prijs uit het rek.

Meppeler Courant,

Rode oortjes hadden de gemeenteraadsleden van Eindhoven op 30 januari 1933, zo blijkt uit de notulen uit die dagen, toen burgemeester A. Verdijk meldde dat 'een onzer verdienstelijkste burgers zich tegenover mij bereid heeft verklaard - zij het op bescheiden voet - een begin te maken met een museum voor schilderkunst'.

NRC,