routing


routing 1.0

voorgeschreven, geplande of meest efficiënte looproute of reisweg

Semagram (extra betekenisinformatie)


Een routing…

is een afstand

  • [Geheel] is een traject binnen een bepaalde ruimte, bv. een winkel, een museum, of binnen een bepaald gebied, bv. een stadscentrum
  • [Functie] dient om verplaatsingen efficiënt te laten verlopen
  • [Ontstaan] is vooraf gepland, voorgeschreven of geadviseerd

    Algemene voorbeelden


    Het Zuid-Afrika Reiscenter heeft, samen met enkele Vlamingen die ter plaatse wonen, een routing uitgestippeld, om zelf met een huurwagen Zuid-Afrika te verkennen.

    http://www.zuidafrika.com/

    In rechthoekig ontworpen parken en plantsoenen zien we vaak dat mensen zelf hun paden creëren, die veel logischer overkomen. Ontwerpers zouden daar eens wat meer op moeten letten. Deze voor iedereen logische zaken zien we helaas weinig vertaald in de indeling van ruimte en vooral niet die ruimten waarbinnen gewoekerd moet worden met de oppervlakte, zoals woningen en kleinere winkels. In winkels en openbare gebouwen, zoals stations, is een goede en logische routing uiteraard van zeer groot belang.

    http://www.aditus.nl/

    Ons bureau heeft voor een aantal crematoria in Nederland een nieuw interieur ontworpen. Bij dergelijke zo specifieke gebouwen is het van groot belang vooraf een nauwkeurige analyse te maken van de logistieke bedrijfsprocessen. De opdrachten waren van uiteenlopende aard. Soms betrof het een wijziging van de routing of een andere inrichting van ruimtes.

    http://www.interieurarchitecten.org/,

    Het grootste probleem bij verbouwing van het museum is dan ook om de routing helder en inzichtelijk te maken voor het publiek. Want kijken in een museum doe je toch bij voorkeur om mooie dingen te zien en niet om uit te vinden welke route je moet lopen.

    http://www.lood.nl/loodontwerpers.html

    In Groningen en Zwolle is het aantal parkeerplaatsen afgenomen en is de routing in het centrum gewijzigd. Het gevolg is een sterk teruglopende omzet bij de winkeliers.

    Meppeler Courant,

    routing 2.0

    (business, economie en financiën)

    bewerkingsvolgorde die een product aflegt van grondstof tot afgewerkt product

    Semagram (extra betekenisinformatie)


    Een routing…

    is een volgorde

    • [Eigenschap of hoedanigheid algemeen] moet zo efficiënt mogelijk zijn
    • [Object betroffen] is een volgorde van werkzaamheden in bv. een productieproces; is het traject dat afgelegd wordt van grondstof tot product

      Algemene voorbeelden


      In de luchtvaart staat veiligheid zeer hoog in het vaandel. Elke schroef en moer moet bij wijze van spreken zijn geïdentificeerd en gecontroleerd op technische kwaliteiten. Als bewijs daarvan moet ook elk voor gebruik gereed onderdeel voorzien zijn van een officieel afgegeven certificaat van luchtwaardigheid, terwijl voor grondstoffen en halffabrikaten conformiteitsverklaringen vereist zijn. De hele routing van de producten moet door het verwerkend bedrijf in een deugdelijke administratie worden vastgelegd.

      http://www.belastingdienst.nl/9229237/n/dnb.htm,

      Als Productiespecialist ben je verantwoordelijk voor het continue verbeteren van het productieproces. Je richt je in deze functie op het continue verbeteren van de productie (o.a. de routing), de productiewijze, maar je kijkt ook met een kritisch oog naar het product zelf.

      http://www.nationalevacaturebank.nl/zoek/vacatures/3446967-productiespecialist-turbochargers/

      Woordfamilie


      Als rechterlid in samenstellingen en samenkoppelingen


      routing 3.0

      vaste volgorde van handelen in het algemeen

      Semagram (extra betekenisinformatie)


      Een routing…

      is een volgorde

      • [Eigenschap of hoedanigheid algemeen] is een vaste of aangewezen volgorde
      • [Object betroffen] is een volgorde van handelingen

        Algemene voorbeelden


        In de sauna is er een vaste volgorde van handelen die we routing noemen. Omdat hygiëne in de sauna erg belangrijk is, moet U vooraf eerst een douche nemen. Na de douche moet het lichaam goed afgedroogd worden omdat het resterende water brandwonden zou kunnen veroorzaken of op zijn minst het zweten kan verhinderen. We zijn nu klaar voor de sauna.

        http://www.instituut-sandra.com/

        Wij bieden zowel kortlopende begeleidingstrajecten voor mensen die met meer algemene vragen over hun carrière zitten alsook de meer intensieve begeleidingstrajecten. Elk traject begint met een intakegesprek waarin de kandidaat samen met de adviseur de routing vastlegt.

        http://www.arbeidsmakelaar.nl/

        Tevens zijn de te hanteren werkwijze en te volgen routing bij werving en selectie, beschreven.

        http://www.dz.nl/,

        routing 4.0

        (ICT)

        het dirigeren van informatie over een computernetwerk

        Semagram (extra betekenisinformatie)


        Routing…

        is een proces

        • [Functie] is het dirigeren van digitale informatie
        • [Eigenschap of hoedanigheid algemeen] moet zo efficiënt mogelijk zijn
        • [Object betroffen] is het dirigeren van informatie over een verbinding tussen computers in een netwerk

          Algemene voorbeelden


          Een "split" is vaak het gevolg van een fout in het onderliggende materiële netwerk. Het kan ook komen door iets anders, bijvoorbeeld doordat een computer die een IRC server draait crasht, doordat een server te veel verbindingen te verwerken krijgt (wat op grotere IRC netwerken nog al eens gebeurt) of doordat een IRC operator bewust de verbinding verbreekt om een betere 'routing' (verbinding tussen twee servers) te krijgen.

          http://www.beastie.nl/

          Snelle internetverbindingen krijg je alleen maar als je kunt linken met grote internationale providers die dan verder voor de 'routing' (dat is een Engels woord; het correcte Nederlands is 'routering') zorgen.

          http://www.diskidee.nl/testen/test272.html,

          Woordfamilie


          Als rechterlid in samenstellingen en samenkoppelingen