sekszorg


sekszorg 1.0

(gezondheid, geneeskunde en zorg; seks, gender en relaties; neologisme)

betaalde seksuele dienstverlening die aangeboden wordt aan mensen met een bepaalde aandoening of beperking

Semagram (extra betekenisinformatie)


Sekszorg…

is zorg

  • [Functie] dient als seksuele dienstverlening
  • [Transactie] wordt verleend tegen betaling
  • [Belanghebbende of begunstigde] wordt verleend aan mensen met een aandoening of beperking

    Algemene voorbeelden


    Aan die nachtelijke omhelzing kwam tot hun verdriet een eind toen zij verlamd raakte en niet meer op haar rechterzijde kon liggen. Totdat een verzorgende voorstelde: waarom ruilen jullie niet van bedkant? Zelf waren ze niet op dat idee gekomen. De twee vrouwen kletsen nog wat met elkaar, terwijl Angela rommelt in de keuken. Marianne werkte vroeger onder meer in de ouderenzorg, vertelt ze, maar daar ging ze uit omdat ze meer tijd voor de mensen wilde hebben. Zo belandde ze in de sekszorg. Over een paar weken wordt ze 65 jaar, maar gelukkig wil ze nog lang niet met pensioen. Tijdens het praten houdt ze Albert vast, haar hand beweegt van zijn nek naar zijn stevige armen vol tattoes. "Jij bent een seksueel gezonde man", zegt ze. Hij: "Ik doe het graag." Zij: "Ik ook hoor!"

    Trouw,

    Aditi, die in Vlaanderen deze seksuele dienstverlening bundelt, werkt samen een 70-tal mannen en vrouwen die sekszorg bieden. Dit zijn geen prostituees, die zo veel mogelijk klanten afwerken of een paar klanten zo veel mogelijk laten betalen.

    BeyondGaming,

    En dan zijn er dus mensen die 20 jaar lang nooit seks met iemand hebben. Dan moet je voorstellen: Niet alleen met iemand, maar zelfs niet seks voor zichzelf. Want als je je handen niet kunt bewegen en je kunt niet jezelf klaarmaken... dan wordt het verdomde lastig iets van het seksuele plezier te beleven.Is het voor u lastig om op een gewone manier een relatie te krijgen? Ja. Wie gebruik wil maken van sekszorg betaalt bij de verschillende bedrijven tussen de 80 en 135 euro per uur.

    eenvandaag,

    Etymologie


    Aard herkomst inheems woord
    Vroegste datering 2005
    Samenhangende woorden (betekenis) seksverzorgende; seksverzorger; sekswerk; sekswerker