sinterklaasverkoop


sinterklaasverkoop 1.0

verkoop rond en vooral voorafgaand aan de sinterklaasviering; het verkopen van producten voor Sinterklaas; ook: getal, percentage dat de hoeveelheid van de rond sinterklaasdag verkochte producten aangeeft; omzet rond Sinterklaas; sinterklaasverkoopcijfer

Semagram (extra betekenisinformatie)


Sinterklaasverkoop…

is verkoop

  • [Tijd] vindt plaats rond en vooral voorafgaand aan Sinterklaas (5 en 6 december)

    Hoofdsemagram: verkoop


    Algemene voorbeelden


    De winkeliers in Meppel zijn tevreden over de sinterklaasverkoop van de afgelopen week.

    Meppeler Courant,

    De handelaars in speelgoed hebben een goede sinterklaasverkoop achter de rug: de verkoop van traditioneel speelgoed steeg met gemiddeld twee procent, terwijl de verkoop van elektronisch speelgoed met vijftien procent toenam.

    http://www.hln.be/hln/nl/943/Consument/article/detail/86255/2007/12/04/Sinterklaasverkoop-stijgt-met-zeven-procent.dhtml,

    Winkeliers hebben wisselende berichten over de Sinterklaas-verkopen. Drogisterij Etos spreekt van een omzetstijging ten opzichte van de vorige 5 december met tien procent, de Selexyz-boekhandels en speelgoedwinkels van Top 1 Toys houden het op een plus van 'mogelijk' een paar procent.

    http://nos.nl/artikel/202814-sinterklaas-niet-overal-even-gul.html,

    Traditioneel speelgoed domineert de top-10 van de Sinterklaasverkoop anno 2007. Dat blijkt uit een bevraging van Fedis, de Belgische federatie van de distributie, bij de aangesloten leden-speelgoedhandelaars.

    http://www.demorgen.be/dm/nl/997/Consument/article/detail/52909/2007/11/16/Traditioneel-speelgoed-domineert-Sinterklaasverkoop.dhtml,

    Goede Sinterklaasverkoop bij V&D. De Sinterklaasinkopen bij V&D hebben dit jaar 7 procent meer omzet opgeleverd dan in vorig jaar.

    http://www.fashionunited.nl/Nieuws/Columns/Goede_Sinterklaasverkoop_bij_V%26D_2009120826747/,

    De omzet van de Sinterklaasverkoop was dit jaar 3 procent beter dan afgelopen jaar. Dat blijkt uit een rondvraag door de organisatie van kleine, middelgrote en grote handelaars (Fedis).

    http://www.standaard.be/artikel/detail.aspx?artikelid=DMF06122005_028,

    Combinatiemogelijkheden


    met ander, nevengeschikt substantief


    • sinterklaasverkoop en kerstverkoop

    In de schappen van het Fair Trade magazijn liggen houten speelgoed en kleurige babyspullen klaar voor de Sinterklaas- en kerstverkoop.

    De Limburger,

    Woordfamilie


    Als linkerlid in samenstellingen en samenkoppelingen


    sinterklaasverkoop 2.0

    verkoopactie rond en dan vooral voorafgaande aan de sinterklaasviering; verkoop ter gelegenheid van Sinterklaas
    Bijna altijd ten onrechte met een hoofdletter geschreven.

    Semagram (extra betekenisinformatie)


    Een sinterklaasverkoop…

    is een handeling

    • [Tijd] vindt plaats rond en vooral voorafgaand aan Sinterklaas (5 en 6 december)

      Algemene voorbeelden


      FC Zwolle organiseert ook dit jaar de Sinterklaasverkoop: een uitstekende mogelijkheid om een origineel en leuk FC Zwolle-cadeau te zoeken voor familie, vrienden of kennissen.

      http://www.peczwolle.nl/content/sinterklaasverkoop-fc-zwolle-%C3%A2%E2%82%AC%E2%80%9C-gratis-cc-voor-iedere-bezoeker,

      Het Utrechts Archief organiseert weer zijn traditionele Sinterklaasverkoop. Wie op zoek is naar affiches, reproducties en foto's op het gebied van stad en provincie Utrecht, kan op zaterdag 29 november in Het Utrechts Archief aan de Hamburgerstraat zijn hart ophalen.

      http://www.ublad.uu.nl/WebObjects/UOL.woa/2/wa/Ublad/archief?id=1034489,

      Op dinsdagmiddag 29 november houdt SC Cambuur een grote Sinterklaasverkoop van fanartikelen. Alle fanartikelen zijn op deze middag te verkrijgen tegen zeer aantrekkelijke prijzen. De kortingen lopen op tot 50%!

      http://www.halloleeuwarden.nl/nieuws/LeeuwarderNieuws/2011/11/28/29_november_Sinterklaasverkoop_Cambuur_fanartikelen_met_korting_,

      Ook dit jaar organiseert de Kreatieve Werkgroep weer de jaarlijkse Sinterklaasverkoop. Dit vindt plaats ten huize van de werkgroep aan het eind van de Kemperbergerweg 813 (vlak voor het tweede pannenkoekenhuis) op 23 en 24 november 2002. De vlag hangt uit! Op beide dagen kunt u tussen een en vier (13 en 16 uur) dan aardige cadeautjes inslaan, zoals o.a. schilder-, grafiek-, aardewerk w.o. Raku, voor een schappelijke prijs.

      http://www.craneveer.nl/craneveer/2002/nr2/kreatief.html,