skinny jeans


skinny jeans 1.0

(textiel, kleding en uiterlijk; neologisme)

broek, meestal een spijkerbroek, die zeer strak valt en die aan de bovenkant en aan de onderkant zeer smalle pijpen heeft; jeans met zeer smalle pijpen, zowel van boven als vanonder; zeer strakke jeans met smalle pijpen

Semagram (extra betekenisinformatie)


Een skinny jeans…

is een jeans; is een broek; is een kledingstuk

  • [Deel] heeft aan de bovenkant en aan de onderkant zeer smalle pijpen
  • [Materiaal] is meestal gemaakt van spijkerstof
  • [Eigenschap of hoedanigheid algemeen] valt zeer strak
  • [Gebruiker] wordt vooral gedragen door vrouwen, vaak vrij jonge vrouwen

Hoofdsemagram: jeans


Algemene voorbeelden


Skinny jeans leken een tijdelijke modegril, maar blijken een blijvertje. Het is belangrijk dat jij weet hoe je je skinny jeans moet rocken, zodat je er altijd volgens de laatste trends bij loopt. Als je wilt weten hoe je je skinny jeans moet dragen, hoe je hem nog beter uit kunt laten komen en hoe je figuur er het beste in tot zijn recht komt, volg dan deze makkelijke stappen.

http://nl.wikihow.com/Je-skinny-jeans-dragen

Iedere vrouw heeft wel een 'skinny jeans' in de kast liggen. Al een behoorlijke tijd bepalen deze strakke broeken het modebeeld.

http://mens-en-gezondheid.infonu.nl/lifestyle/160309-skinny-jeans-zijn-ongezond.html,

Wanneer je gaat shoppen voor een skinny jeans zijn er een paar algemene regels waar je op kunt letten bij het zoeken naar de juiste spijkerbroek. - Een egale kleur laat je benen langer lijken (bijvoorbeeld donkerblauw of middenblauw) - Let er bij een skinny jeans met vintage wassing op dat de kleur licht op het midden van de benen is en donkerder naar de zijkanten, want zo lijk je slanker. -Ga voor een medium of hoge taille om je benen langer te doen lijken.

http://www.missetam.nl/blog/stylingtips/2015/03/hoe-combineer-je-skinny-jeans-voor-elk-figuur/,

Een goede jeans is een onmisbaar item in je klerenkast. Een jeans is eindeloos te combineren, van stoer tot super vrouwelijk. Voor elke lichaamsvorm is een andere jeans toepasbaar, waardoor dit een veelzijdig kledingstuk is. Ontdek welke broek het beste bij jouw figuur past: een skinny jeans of juist een wijder boyfriend model?

http://www.debijenkorf.nl/damesmode/jeans

Dus damens met een super goed figuur het is mooi ik weet het ma no more skinny jeans. draag liever iets vrouwelijker, het ziet zo niet uit als ik meisjes zie in die dingen lijken het net alsof ze op lucifers lopen!

https://www.gezondheidsplein.nl/aandoeningen/striae/discussieer-mee/is-striae-weg-te-smeren-of-niet/item44093?ReactieModel_page=46,

Etymologie


Aard herkomst leenwoord
Vroegste datering 2005
Brontaal Engels
Vorm in brontaal skinny jeans
Betekenis in brontaal idem