slingerpad


slingerpad 1.0

bochtig pad gevormd doordat mensen of dieren deze route volgden; natuurlijk pad dat een slingerende lijn volgt; kronkelpad

Algemene voorbeelden


En nu de bergen in, langs slingerpaden.

Miniaturen, Karel Jonckheere,

Ze gaan door een poort waarvan hij de naam niet weet de stad uit. Tegen een heuvel ziet hij een zee van zerken [...]. Hij veegt het zweet van zijn gezicht en loopt mee omhoog. Een uitgesleten slingerpad voert tussen de zerken door naar de top van de heuvel.

Labyrint, Fleur Bourgonje,

Woordfamilie


Als deel van een afleiding


slingerpad 1.1

iets wat niet op een zo kort of snel mogelijke, systematische of rationele manier verloopt maar met tal van onverwachte of ook ongewenste wendingen

Algemene voorbeelden


Maar zoals blijkt uit studies van Baneke in de geneeskunde (1987) en van Bijleveld voor het hele WO (1993) en ook weer uit onderzoekingen van het SCO/Kohnstamm-intituut in Amsterdam ('Snelwegen en slingerpaden in en om het Hoger Onderwijs' en 'Verder studeren') verwijzen veel van deze criteria naar studieprestaties die onderling weinig samenhang vertonen.

NRC,

Woordfamilie


Als deel van een afleiding


slingerpad 2.0

afbeelding

Bron: Gerard Dukker
( CC BY-SA 3.0 )

pad aangelegd met vele bochten en wendingen, uit praktische overwegingen of vaak ook om het speelse effect

Semagram (extra betekenisinformatie)


Een slingerpad…

is een pad

  • [Vorm] maakt tal van bochten
  • [Ontstaan] is aangelegd

    Hoofdsemagram: pad


    Algemene voorbeelden


    Udenoord is een vroeger productiebos wat als werkverschaffingsproject na de 1e wereldoorlog is aangelegd. Het wordt doorsneden door rechthoekig op elkaar aansluitende boslanen. Het slingerpad is later voor recreatieve doeleinden aangelegd en kronkelt mooi door de bospercelen.

    http://www.jvanderperk.nl/uden/page4.html

    In oktober hebben wij u geïnformeerd over de plannen van het stadsdeel om in het Theo van Goghpark een slingerpad aan te leggen. Het slingerpad maakt het park beter bereikbaar voor mindervaliden, ouderen met rollators en mensen met kinderwagens. Hierdoor kan straks iedereen optimaal gebruik maken en genieten van het park.

    www.oost.amsterdam.nl/.../start_werkzaamheden_slingerpad_theo_v...,

    Woordfamilie


    Als deel van een afleiding