snipperuur


snipperuur 1.0

vrij uur in een uurrooster dat wordt voorafgegaan en/of gevolgd door werkuren of lesuren; tussenuur in een werkschema of lesrooster

Semagram (extra betekenisinformatie)


Een snipperuur…

is een uur; is een periode; is een tijd

      Algemene voorbeelden


      Volgens het rooster had hij de volgende dag van elf tot een kantoor, van twee tot vijf balie en van zes tot acht opnieuw kantoor. In het verleden had hij geijverd voor langere werkdagen, minder snipperuren en meer vakantie, maar het pleit was beslecht in het voordeel van een zevenendertigurenweek gespreid over zes dagen.

      Alle verhalen, Kristien Hemmerechts,

      Hoe het kemplex zal heten is nog niet vastgelegd. Een dichter suggereerde de naam 'De Moete'. Achter dit woord steekt een hele filosofie. Moete zou een synoniem zijn van snipperuur, en het is de bedoeling dat studenten tijdens een lespauze hun tijd doorbrengen in dit kafetaria. Ook roept het woordje de associatie op met 'ontmoeten', wat toch een van de hoofdbedoelingen is.

      http://www.veto.be/pdf/jg26/veto2606.pdf,

      snipperuur 2.0

      vrij uur dat men tijdens werkdagen tussendoor opneemt

      Semagram (extra betekenisinformatie)


      Een snipperuur…

      is een uur; is een periode; is een tijd

      • [Deel] maakt deel uit van het totaal aan vakantiedagen of vakantie-uren van een werknemer
      • [Functie] dient om onverwacht of voor een eenmalige gelegenheid vrij te nemen
      • [Ordening of volgorde] wordt voorafgegaan en gevolgd door werkuren
      • [Belanghebbende of begunstigde] is van toepassing op werknemers
      • [Handelende persoon] wordt door de werknemer bepaald

      Hoofdsemagram: uur


      Algemene voorbeelden


      Vaak staat in je CAO dat je in de zomerperiode twee weken aaneengesloten vakantie moet kunnen opnemen [...]. De overige vakantiedagen die je hebt staan, kun je 'versnipperd' over het hele jaar opnemen. In principe moet het ook mogelijk zijn om halve snipperdagen en zelfs snipperuren op te nemen, als de werkdruk dat toelaat [...]. Wel moet je een snipperdag/snipperuur een bepaalde termijn van tevoren aanvragen.

      http://werkwacht.nl/artikel/snipperdagen/

      De personeelsleden krijgen de toelating het equivalent van één verlofdag per jaar, in uren te nemen volgens de volgende regels [...]: De aanvraag voor een "snipperuur" moet voorafgaandelijk ingediend worden en moet getekend worden door de dienstverantwoordelijke en de Gemeentesecretaris. De niet genomen uren mogen niet overgebracht worden naar het volgend jaar, noch teruggegeven worden onder de vorm van verlof.

      http://www.auderghem.be/index.php?option=com_content&task=view&id=2180&Itemid=352&lang=nl,