spinnenwebpapier


spinnenwebpapier 1.0

afbeelding

Bron: Grey Geezer
( CC licensed )

dun, decoratief papier met een min of meer doorzichtige structuur waarin een webvormig of vaak ook grillig patroon van weefseldraden zichtbaar is en dat onder meer wordt gebruikt als schutblad om de foto's in een fotoalbum te beschermen of om te knutselen

Semagram (extra betekenisinformatie)


Spinnenwebpapier…

is papier; is een stof

  • [Transparantie] is min of meer doorzichtig
  • [Uiterlijk] vertoont een webvormig of vaak ook grillig patroon van weefseldraden
  • [Doel of bestemming] wordt gebruikt voor beschermingsbladen in fotoalbums, voor knutselwerk bij het maken van wenskaarten, lampions enz.
  • [Eigenschap of hoedanigheid algemeen] is decoratief

Algemene voorbeelden


Babyfotoalbum. Voorin 8 pagina's geillustreerd schrijfgedeelte en verder fotoalbum met spinnenwebpapier voor bescherming van de foto's.

http://www.hummelman.com/details.asp?code=20.036.12&origin=products

Wil breide truien, Wilma had een bedrijf in het verwerken van leren restanten. Laten we samen een modeshow houden, was toen het idee [...]. Wilma slaat het spinnenwebpapier van haar fotoalbum om. Ziedaar de getoupeerde coupes, strakke laarsjes, ontwerpen van Wil en Wilma.

http://www.pzc.nl/regio/walcheren/article993907.ece,

Angelwire. Dit wordt ook wel spinnenwebpapier genoemd. Verkrijgbaar in diverse kleuren, leuk om bijv. als rand onder de foto uit te laten komen.

http://www.scrapbook-maken.nl/scrapbook-woordenboek.html

Ik ga dus lelies maken. De onderkant maak ik van karton en plak ik vilt op en dan met doorzichtig spinnenwebpapier maak ik een bloem.

http://9maand.be/forum/archief/reactions/id/76798/sort/0,

Deze kaart maakte ik in 2002 [...], je zoekt een paar kleine leuke plaatjes uit die je in 3D uitvoert, een stukje spinnenwebpapier achter de opening van de kaart en dan nog wat stukjes natuurlijk materiaal, alles opplakken, en je bent klaar.

http://www.alineblogt.nl/category/kaarten/page/5/,