sportlievend


sportlievend 1.0

((vooral) geschreven taal)

een voorliefde voor sport hebbend; de sport liefhebbend; sportminded; sportminnend

Algemene voorbeelden


"Sport is in Barendrecht een moeizame zaak. Er is weinig belangstelling, ook van de politiek. Naast nog een beetje waterpolo is hier niet veel. Ja, voetbal, maar dat gaat ook al niet best." Van der Linden spreekt dat tegen: "Ik denk juist dat Barendrecht heel sportlievend is. Inge de Bruin komt hier vandaan, de waterpoloërs zijn Europees kampioen geweest."

http://www.trouw.nl/tr/nl/5009/Archief/article/detail/2794445/2002/01/07/Binnenland-gaat-Europa-in-als-daar-geld-voor-is.dhtml,

Het blijkt dat voor het sportlievende publiek het er absoluut niets toe doet als een regime hier of daar de gewoonte heeft schrijvers en journalisten te verbannen, te treiteren, gek te pesten, in een psychiatrische inrichting of werkkamp op te sluiten.

Wennen aan vrede, K.L. Poll,

Zelf heeft hij in Het Spartaboek van 1928 door D. Hans en Jan Wolff onder het pseudoniem Carolus Pictor, dat hij voor zijn sportlievend proza reserveerde, verteld, dat hij de Oude Geschiedenis, de Genesis van 'zijn' club, goed gekend had, doch dat hij gedurende de Prinsenlaan-Middeleeuwen (1906-1916) andere dingen aan het hoofd had gehad, maar dat hij de Nieuwe Kasteel geschiedenis beleefd heeft met de 'joie de vivre'.

http://rjb.x-cago.com/GARJB/1975/12/19751231/GARJB-19751231-0163/GARJB-19751231-0163.pdf,

De Spaanse centraliserende machten zijn reeds gestart met een angstcampagne tegen de independentistische tendens. Zo proberen ze de Catalanen te treffen in hun sportlievend hart. De Spaanse krant ABC waarschuwde de Catalaanse bevolking dat de voetbalploeg FC Barcelona uit de Spaanse voetbalcompetitie zou vliegen als Catalonië Spanje zou verlaten.

http://www.jongnva.be/blog/2012/09/28/catalonie-onafhankelijk-4/,

Voor het cafetaria van zwembad de Sprink, een vaste bestemming voor heel wat sportievelingen uit de regio, zoeken wij een enthousiaste en sportlievende uitbater.

https://www.facebook.com/stad.bree/posts/1029238470423546,

Combinatiemogelijkheden


met eigennaam


  • het sportlievende Amsterdam
  • sportlievend Boxtel
  • sportlievend Leiderdorp
  • sportlievend Nederland

Heel sportlievend Boxtel verkeerde in enthousiaste stemming toen op Tweede Pinksterdag in het nieuwe sport- en wandelpark Molenwijk de nog nieuwere wielerbaan officieel werd geopend.

http://www.brabantscentrum.nl/oud_archief_2009/nieuws/0922_wielerbaan.htm,

Wij zijn trots op het afgelopen jaar. En we hopen dat sportlievend Leiderdorp ons ook het komende jaar zal blijven steunen.

http://www.sportpromotieleiderdorp.nl/sspl/column/Artikelen/2012/12/5_Verlanglijstje.html,

Sport7 is geflopt, zelfs als men kans zou zien de kijkcijfers nog wat op te krikken. In Den Haag wordt de zender ten faveure van het concurrerende Eurosport van de kabel gehaald. In het sportlievende Amsterdam is de belangstelling minimaal, ook nu er twee kunstzenders aan het pluspakket zijn toegevoegd - een kunstgreep, want het aantal voetballiefhebbers dat zich tevens voor opera en ballet interesseert is op de vingers van een hand te tellen.

https://www.groene.nl/artikel/sport7-is-uit-het-veld-geslagen,

Raemon Sluiter, de Nederlandse tennisser die in 1996 toetrad tot de professionals is zeer bekend in sportlievend Nederland.

http://www.leukstesportvereniging.nl/nieuws,