studiemiddag


studiemiddag 1.0

bijeenkomst 's middags, georganiseerd om zich toe te leggen op de studie van een specifiek, veelal gespecialiseerd onderwerp, vaak door bespreking van onderzoeksrapporten, uitwisseling van ervaringen en gegevens, discussie e.d.

Semagram (extra betekenisinformatie)


Een studiemiddag…

is een bijeenkomst; is een activiteit

  • [Functie] dient om een bepaald onderwerp te bestuderen
  • [Tijd] vindt plaats in de middaguren
  • [Belanghebbende of begunstigde] wordt georganiseerd voor personen die belang hebben bij de uitdieping van en inzicht in zeker onderwerp
  • [Handelende persoon] wordt ingericht door een initiatiefnemer, organisator, een instelling e.d.
  • [Onstoffelijke inhoud] wordt inhoudelijk beperkt gehouden tot een afgebakend, veelal gespecialiseerd onderwerp

Algemene voorbeelden


Tijdens een studiemiddag op 11 december in Utrecht staat de presentatie van de ervaringen van de gemeenten Den Haag, Leeuwarden en Venlo op het programma. Alle gemeenten en corporaties worden uitgenodigd voor deze bijeenkomst en kunnen elkaar in debat gaan over de invulling van omgevingskwaliteit bij de stedelijke vernieuwingsopgave.

http://www.monumentenzorg.nl/index.html

Het doel van de studiemiddag was om in het gezelschap van (milieu-)economen en milieukundigen verschillende methoden en toepassingen van het KE-concept te bespreken.

http://www.vu.nl/english/o_o/instituten/IVM/nme/index.htm

Studiemiddag Milieu- en veiligheidsrisico's riolering. Ruim 60 personen namen deel aan deze studiemiddag naar aanleiding van het verschijnen van de Leidraad-module over milieu-incidentenplannen.

http://www.rioned.org/index2burger.htm

Sommige deelnemers spraken na afloop hun teleurstelling uit over het feit dat de studiemiddag op geen van deze punten op heldere conclusies of aanbevelingen gemikt had.

http://www.fss.uu.nl/soc/hg/nsv/ganzeboo.htm,