supportershome


supportershome 1.0

clubhuis waarin supporters van een sportclub, vooral die van een voetbalvereniging, voor en na de wedstrijd bijeenkomen en dat ook voor andere activiteiten wel benut wordt; clubhuis van een supportersvereniging, vooral die van een voetbalclub

Semagram (extra betekenisinformatie)


Een supportershome…

is een ruimte

  • [Functie] dient als ontmoetingsplaats voor supporters van een sportclub, met name van een voetbalclub
  • [Plaats] ligt in of in de onmiddellijke nabijheid van een (voetbal)stadion
  • [Belanghebbende of begunstigde] is bestemd voor supporters van een sportclub, met name die van een voetbalclub

    Algemene voorbeelden


    Het supportershome is de huiskamer van de supportersvereniging. Het is de plaats waar de supporters elkaar kunnen ontmoeten en een praatje kunnen maken onder het genot van een drankje en een hapje. Op thuiswedstrijddagen is het supportershome twee uur voor en twee uur na de wedstrijd geopend. Onze vrijwilligers staan dan klaar om de bezoekers te ontvangen. Ook is het supportershome de plaats waar de supportersvereniging haar activiteiten organiseert.

    http://www.vitesse.org/vereniging_info/supportershome.html,

    Ook in het supportershome onder de Aad Mansveld-tribune lijkt de realiteitszin doorgedrongen. "Wat heeft het voor zin een trein te slopen als ze verloren hebben? Daarmee verander je de uitslag niet", zegt een Bulldog.

    NRC,

    De zich FC Den Haag-supporter noemende entertainers Kees Jansma en Fred Racké waren de grote gangmakers van het feestje, dat rechtstreeks via de locale radio en televisie werd uitgezonden. Nog bezweet van een potje zaalvoetbal met oud-ADO tegen voormalige voetballers van Holland Sport (de fusieclubs uit 1971) verkocht Jansma met speels gemak een tonnetje haring bij opbod. Schijnbaar oprecht geëmotioneerd betaalde de presentator vervolgens duizend gulden, om zich eigenaar te mogen noemen van het Oranje-shirt waarin de vorig jaar overleden 'mister FC Den Haag' Aad Mansveld in 1973 tegen België speelde. Een massaal gescandeerd "Keessie, Keessie"' viel hem ten deel toen hij aankondigde dat het stuk katoen in het supportershome zal hangen.

    NRC,

    Het Supportershome is gelegen aan de noordzijde van het Philipsstadion. Het home is geopend voor en na elke thuiswedstrijd van PSV. Periodiek vinden in het supportershome ook diverse activiteiten plaats (zie activiteiten), zoals bijvoorbeeld thema- en forumavonden. Daarnaast hebben leden van de Supportersvereniging PSV de mogelijkheid om (gratis) gebruik te maken van het home voor diverse aangelegenheden, zoals vergaderingen en recepties.

    http://www.supver-psv.nl/nl/vereniging/supportershome.html?refresh=1497968338,

    Het supportershome bevindt zich aan de zijkant van het stadion, onder de Spinnekoptribune en heeft een basic uitstraling (geen business uitstraling), een echt supportershome. Sfeervol en - ook als er niet gevoelbald wordt - doordrenkt met de pure voetbalsfeer. Deze ruimte beschikt over een eigen ingang, toiletgroep, een bar en een snackpunt. Deze bijzondere ruimte is geschikt voor bijeenkomsten tot maximaal 300 personen.

    https://www.degraafschap.nl/meeting-events/locaties/supportershome/

    Combinatiemogelijkheden


    als object bij een werkwoord


    • het supportershome verfraaien

    Gewapend met microfoon maakte Van Wingerden ten overstaan van 5.000 mensen op de tribune vanaf de middenstip wereldkundig dat de fans 25.000 gulden konden toevoegen aan het gespaarde kapitaal om het supportershome te verfraaien.

    Nieuwsblad van het Noorden,

    met adjectief ervoor


    • een nieuw supportershome
    • het nieuwe supportershome

    Ajax krijgt een nieuw supportershome. De gemeenteraad van Amsterdam is met de aanleg daarvan akkoord gegaan. Het oude gebouw aan de noordkant van de Arena brandde in januari 2015 af, vlak voor de klassieker Ajax-Feyenoord. De brand bleek later te zijn aangestoken. Nog niemand is daarvoor opgepakt.

    http://nos.nl/artikel/2166918-ajax-krijgt-nieuw-supportershome.html,

    Het nieuwe supportershome van Ajax blijkt een vrijplaats te zijn voor fanatieke fans die na misdragingen een omgevingsverbod kregen opgelegd.

    Het Parool,

    • (een) Vlaams supportershome

    Hij staat op en haalt een grote foto met de maquette van de binnenkort te vernieuwen Vliert, waarvan de sintelbaan verdwijnt en het aantal plaatsen voor toeschouwers aanzienlijk wordt verkleind. Van der Pluijm wijst op de fraaie tribune: "Daaronder zou zo'n Vlaams supportershome moeten komen", vindt hij. "Het volk moet weer affiniteit krijgen met de vereniging."

    NRC,

    met adjectivisch voltooid deelwoord


    • een (door hen zelf) ingericht supportershome
    • een (door hen zelf) geschilderd supportershome

    De X-siders van Antwerp konden aanvankelijk drie keer per week terecht in een door hen zelf geschilderd en ingericht supportershome. Georg Kessler, destijds trainer bij Antwerp, verplichtte zijn spelers na afloop van iedere wedstrijd een bezoek aan het home te brengen. Zelf schonk hij de X-side bij de opening van het home een authentieke Noordhollandse stoeltjesklok.

    https://www.nrc.nl/nieuws/1992/06/09/de-x-siders-de-voetbalsupporters-met-de-meest-dubieuze-7145958-a639682,

    met voorzetselgroep


    Voorzetsel: in

    • het supportershome in stadion Grolsch Veste

    Het supportershome in stadion Grolsch Veste in Enschede blijft gesloten. De rechtbank in Almelo wees vrijdag het verzoek af van Supportersvereniging Vak P tot openstelling voor de wedstrijd van zondag.

    http://www.nu.nl/binnenland/4688427/rechter-bepaalt-supportershome-fc-twente-dicht-blijft.html,

    Voorzetsel: van

    • het supportershome van Ajax
    • het supportershome van FC Twente

    Het nieuwe supportershome van Ajax blijkt een vrijplaats te zijn voor fanatieke fans die na misdragingen een omgevingsverbod kregen opgelegd.

    Het Parool,

    Het supportershome van FC Twente gaat voorlopig op slot. Dit maakte burgemeester Onno van Veldhuizen van Enschede vrijdagochtend bekend, naar aanleiding van de inval in het supportershome van Vak-P tijdens FC Twente-PSV donderdagavond. Daarbij hield de politie vijf mensen aan: drie in het home, twee buiten het stadion.

    http://www.volkskrant.nl/sport/burgemeester-enschede-sluit-per-direct-supportershome-fc-twente-wegens-drugshandel~a4483947/,

    Voorzetsel: voor

    • een supportershome voor Ajaxsupporters

    Er komt een nieuw supportershome voor Ajax-supporters. Het nieuwe home wordt door Ajax gebouwd, en komt op de begane grond aan de Zuidzijde van het Transferium binnen de Amsterdam ArenA. Naar verwachting zal het nieuwe supportershome begin 2018 opgeleverd worden.

    https://www.amsterdam.nl/bestuur-organisatie/college/burgemeester/artikelen/nieuw-supportershome/,

    in voorzetselgroep


    • de beheerder van het supportershome

    Ben Tichem (33) spreekt met opzet in de verleden tijd. Drie weken geleden richtte de beheerder van het supportershome samen met twee andere fans van de Haagse voetbalclub de supportersvereniging 'De Bulldogs' op. "Om te breken met het verleden, en gezelligheid en saamhorigheid in en buiten het stadion weer terug te krijgen", verklaart Tichem.

    NRC,

    met eigennaam


    • supportershome Ajax

    Tot dusver sneuvelde alleen een wc-bril en daar wil Thomas van Beek, secretaris van de stichting beheer supportershome Ajax het niet over hebben. Het is volgens hem het enige supportersonderkomen dat niet aan een stadion is gekoppeld. Bij clubs als Twente, Utrecht en PSV zijn de honken bijna exclusief voor de fanatiekste supporters en zijn ze alleen te bereiken via het stadion. 'Wij willen een zo breed mogelijk publiek. Mensen met een omgevingsverbod? Dat is een zaak van de politie," zegt Van Beek.

    Het Parool,

    met ander, nevengeschikt substantief


    • jeugdhome en supportershome
    • jeugdhonk en supportershome

    Club gaat jeugd- en supportershome bouwen. Jubilerend MSC ziet toekomst zonnig in. 'Vijfentachtig jaar is dan wel geen officieel jubileum, maar als bestuur van MSC hebben wij toch gemeend deze mijlpaal met een receptie te moeten vieren', aldus voorzitter Reinder Teyken van de Meppeler Sport Club.

    Meppeler Courant,

    'Het is dubbel feest', vertelde Nijstad, want ook de supportersvereniging heeft iets te vieren. 'Wij bestaan namelijk zestig jaar'. Hij overhandigde het bestuur alvast 850 gulden als bijdrage voor een nieuw te bouwen jeugdhonk en supportershome.

    Meppeler Courant,