swaffelen


swaffelen 1.0

(neologisme)

de penis heen en weer zwiepen, vaak tegen iemand of iets aan

Semagram (extra betekenisinformatie)


Swaffelen…

is een handeling

  • [Functie] wordt vaak gedaan uit seksuele overwegingen of ter provocatie
  • [Object betroffen] betreft het heen en weer zwiepen van de penis

    Algemene voorbeelden


    Zit ik rustig in de stilte te genieten van mijn havercappu en de pikante dickpics van paps achter stuur in de amg, komt er ineens zo'n smoordronken gekkie de coupé in, trekt zijn minuscule geslacht uit z'n ongewassen trainingsbroek en begint ineens zo'n Anita 3 stoelen voor me vol in haar gezicht te swaffelen.

    Fok!,

    'Toch nog iets bereikt met swaffelactie'. Jammer dat hij van het Rotterdamse Eurocollege is gestuurd, maar voor de rest heeft de man die het 'swaffelen' (volgens hem overigens gespeld met een z en niet met een s) op de kaart heeft gezet geen spijt [...]. Onbedoeld verwierf Peter dit jaar grote faam met een filmpje. Op internet en in het BNN-programma Spuiten en Slikken was te zien hoe hij tijdens de schoolreis van het Eurocollege met zijn piemel tegen de Indiase Taj Mahal slaat; een grove belediging. Het betekende de introductie van de term 'swaffelen' in grote kring: het met een halfhard lid tegen een vrouw of voorwerp slaan.

    Algemeen Dagblad,

    Drie mannen van 19, 20 en 21 jaar [...] zijn zaterdagochtend rond 02.30 uur aangehouden [...]. Ze hadden politieagenten aangevallen. Een van de jongens had een politieauto 'geswaffeld'. De politie kreeg een melding van een vechtpartij en ging richting de Nieuweweg. De vechtpartij bleek inmiddels afgelopen te zijn. De agenten troffen voor een woning echter een groep aan die veel lawaai maakte. Er werd de jongeren gevraagd weg te gaan. Een van hen liep naar de voorzijde van de politieauto en begon hier volgens de politie 'onzedelijke handelingen' te verrichten.

    http://www.dichtbij.nl/noordkop/regionaal-nieuws/artikel/1880730/man-swaffelt-politieauto-groep-belaagt-agenten-.aspx,

    Een 19-jarige man uit Limburgse Melick is aangehouden nadat hij zijn geslachtsdeel eerst aan agenten had getoond en daarna hiermee tegen een politievoertuig begon te slaan. Toen agenten hem wilden aanhouden rende de man weg. Na een korte achtervolging werd hij aangehouden. Hij heeft een boete gekregen. Rond middernacht trok de man zijn broek omlaag op het Munsterplein in Roermond. Toen hij daarna het politievoertuig begon te 'swaffelen' was de maat vol voor de agenten en grepen zij in.

    http://www.nu.nl/binnenland/2803675/man-swaffelt-politievoertuig.html,

    Woordfamilie


    Als deel van een afleiding


    Als deel van een afleiding


    Als rechterlid in samenstellingen en samenkoppelingen


    Als linkerlid in samenstellingen en samenkoppelingen


    Etymologie


    Aard herkomst inheems woord
    Vroegste datering 2008
    Bijzonderheden Het woord swaffelen bestond al langer in dialecten, en betekende toen ook 'heen en weer zwiepen', maar werd meestal gebruikt met betrekking tot landbouwwerktuigen. De seksuele betekenis is nieuw, en vooral door de omroep BNN populair gemaakt.