t.g.v.


t.g.v. 1.0

ten gevolge van; als gevolg van; door toedoen van; door
Gevolgd door een of meer oorzaken van het genoemde.

Algemene voorbeelden


Met de huidige generatie klimaatmodellen is het simpelweg onmogelijk om betrouwbare schattingen te maken voor regionale veranderingen t.g.v. het versterkte broeikaseffect.

http://www.knmi.nl/onderzk/index-nl.html

Iedereen slaapt wel eens slecht t.g.v. zorgen, spanningen of emotionele gebeurtenissen.

http://home.wish.net/~homeopat/inhoud-2.htm

Compensatie bij een ongeval: uzelf of familieleden hebben recht op een degelijke schadevergoeding in geval van dood of handicap t.g.v. een ongeval.

http://www.euroreizen.be/infopagina/vliegpassagier.htm

Ten aanzien van de preventie van infecties t.g.v. het tekort aan witte bloedcellen ligt het ingewikkelder, omdat toediening van witte bloedcellen nauwelijks zinvol is, en zelfs gevaarlijk kan zijn.

http://www.let.kun.nl/archeologie/publ.htm,

Epilepsie t.g.v. vernietigd hersenweefsel is meestal een onbegonnen zaak.

http://www.xs4all.nl/~apollo/wis.html

Na een inzinking tijdens de 14de eeuw t.g.v. oorlogen, kende de zandsteenontginning in de 15de eeuw een heropbloei.

http://www.aalst.be/wandeling8.htm,

t.g.v. 2.0

ter gelegenheid van; ter viering of herdenking van
Gevolgd door een bijeenkomst of festiviteit, zoals een opening, jubileum, verjaardag, herdenking e.d.

Algemene voorbeelden


Boven loopt hij een smalle gang in. Bij het uit drie Giacometti-figuren opgetrokken wezenloze beeldje dat de fam. Keyzer heeft aangeboden t.g.v. 'de opening' in '95 aarzelt hij even. Dan loopt hij naar een loketachtige nis en maakt zich bekend.

Een soort Engeland, Robert Anker,

Zo was het koor, in '48, ook aanwezig bij een concours in Bodegraven t.g.v. het Regeringsjubileum.

http://www.acm-apeldoorn.nl/start.htm

Toen in juni 1980 in Reuver het nieuwe gemeentehuis gereed zou komen, werd het idee geboren om t.g.v. de opening een kleine archeologische expositie op te zetten.

http://www.maas-enswalmdal.nl/,

In januari 1948 zong het koor in de Schouwburgzaal van Paleis Het Loo t.g.v. een herdenkingsdagvond van de Ned. Ver. van ex-politieke gevangenen.

http://www.acm-apeldoorn.nl/start.htm

Toespraak van Premier Guy Verhofstadt op de academische zitting t.g.v. de vijfde verjaardag van het Centrum voor Duurzame Ontwikkeling.

http://cdonet.rug.ac.be/Reader/,

Naast de reeds vermelde koninklijke en prinselijke bezoeken waren er onder andere de inhuldiging van de Marcellisbrug en de grote zaal van het justitiepaleis (1844) [...], het zangfeest t.g.v. het 400-jarig bestaan van de rhetoricakamer der Fonteinisten (1848) [...], een tweede historische stoet (1894) en de Ommegang t.g.v. het 300-jarig bestaan van de Sint-Michielsgilde (1913).

http://www.gentsefeesten.be/geschiedenis/aindex.htm,

t.g.v. 3.0

ten gunste van; in het voordeel van
Vaak in financiële zin gebruikt: 'zodat het terechtkomt op de bankrekening van'. Gevolgd door (de naam van) een begunstigde of het rekeningnummer van een begunstigde bij een betaling.

Algemene voorbeelden


U kunt een videoband bestellen door overmaking van het bedrag op rekening nr. […] bij de Rabobank te Groningen, t.g.v. GAVA, onder vermelding van de titel van de gewenste video.

http://www.groningerarchieven.nl/,

De krachtsverhoudingen zijn ten gunste van Clinton verschoven.

tweevandaag,

Als bijlage bevinden zich onder meer de volgende bescheiden bij de aangifte: - een bewijs van een kasstorting van ƒ 1.135 door belanghebbende bij een filiaal van de ABN-AMRO-bank te Q, gedagtekend 29 januari 1997, ten gunste van een rekening ten name van Suri Change te R, onder vermelding van 't.g.v. moeder en familie in Suriname voor levensonderhoud'.

http://jure.nl/ab0836,

Wij zullen de incasso per begin juni a.s. [...] uitvoeren [...]. De ervaring leert dat een categorie mensen principieel bezwaar heeft tegen deze betalingswijze. Wij respecteren dit uiteraard en stellen die leden in de gelegenheid de betaling op eigen initiatief en vóór 1 juni 2009 te verrichten t.g.v. rekening [...] t.n.v. Onze Gezellen.

http://www.onzegezellenhonkbal.nl/Site-body/bestuursinformatie.htm

Gelet op het feit dat tot en met 2016 er exclusiviteit bestond in de havens van Curaçao voor het verrichten van stuwadoorwerkzaamheden ten gunste van CPS is op voordracht van de minister van Economische Ontwikkeling besloten om voornoemde exclusiviteit niet langer te verstrekken.

Amigoe,

Maak euro 21,- over t.g.v. rekening [...] t.n.v. Bridge Magazine inzake ProBridge. U ontvangt Masterclass binnen enkele dagen in huis. De verzendkosten nemen wij voor onze rekening. Vermeld a.u.b. duidelijk uw adresgegevens en welke cd het betreft!

http://www.imp-bridge.nl/manasite/mas/imp/software/13385.html

Betaling dient te geschieden middels overboeking vooraf, op bankrekening nummer [...] t.g.v. Develing International bv, Bunschoten-Spakenburg, o.v.v. de productnaam.

http://www.develingbeheer.com/klantenservice.html

Acceptgiro t.g.v. ING nummer.

http://www.rabobank.nl/particulieren/lokalebanken/delangstraat/nieuws/items/betaaldagen_belastingen_2010,