theeproducerend


theeproducerend 1.0

( Gezegd van landen en gebiedsdelen of van bedrijven, industrie e.d.)
thee voortbrengend, vooral als exportproduct

Algemene voorbeelden


India is het grootste theeproducerende land. Daarom heeft het een sleutelpositie bij het bepalen van de hoeveelheid thee die wereldwijd ter beschikking komt.

http://www.koffiethee.nl/thee/htm/index.asp

De grootste theeleverancier in 2004 was Indonesië. Andere belangrijke theeproducerende landen zijn Sri Lanka, Malawi, China, India, Zimbabwe, Argentinië, Kenia en Vietnam.

http://www.milieucentraal.nl/themas/milieubewust-eten/derdewereldproducten/thee

De Indiase regering heeft gisteren de deelstaat Assam direct onder haar gezag geplaatst. In Assam, een belangrijke theeproducerend gebied in het noordoosten van het land, zijn grote delen in handen van linkse guerrillastrijders.

http://www.digibron.nl/search/detail/012dfe243120cb9594219c95/,

Als bestaande bossen uitgeput raken, planten theeproducerende bedrijven soms zelf bomen aan op hun land. Maar de negatieve gevolgen van de ontbossing kunnen dan al merkbaar zijn.

http://www.milieucentraal.nl/themas/milieubewust-eten/derdewereldproducten/thee

Nepal is een theeproducerend land en ligt net ten noorden van beroemde theestreken als Darjeeling en Assam in India.

http://www.homeopathie-yoga.nl/robart1.html

Jaarlijks wordt in de hele wereld ongeveer 2,5 miljard kilogram thee geproduceerd. Die thee wordt in partijen rechtstreeks van de plantages gekocht of verhandeld via theeveilingen. De prijsontwikkelingen op de wereldmarkt hangen nauw samen met diverse factoren. Want hoe zijn de oogstcijfers van de theeproducerende landen bijvoorbeeld?

http://www.koffiethee.nl/thee/htm/index.asp

Deze 'Cameron Highlands' staan gekend als een theeproducerend gebied. De valleien, vol met theestruiken zijn een prachtig zicht en zeker met de wolken die er voorzichtig doorsluieren.

http://www.geocities.ws/koenneman_2000be/v77.htm,