veevoederindustrie


veevoederindustrie 1.0

geheel van economische activiteiten waarbij grootschalig en machinaal veevoeder wordt geproduceerd; deelgebied in de industrie met als activiteit de vervaardiging van veevoeder; industrie die veevoeder produceert

Semagram (extra betekenisinformatie)


Een veevoederindustrie…

is een industrie; is een geheel van activiteiten

      Algemene voorbeelden


      Vaker echter wordt eerst de olie eruit gehaald; de rest wordt dan hetzij opgewerkt tot sojameel, sojabloem en sojaeiwitconcentraat, hetzij verwerkt in de veevoederindustrie.

      http://www.hollandsepot.dordt.nl/producten/producten.htm

      Een dergelijke brede opleiding laat toe dat een dierenarts in verschillende sectoren terecht kan: als practiserende dierenarts voor gezelschapsdieren of paarden [...]; als practicus voor nutsdieren [...]; als dierenarts in de farmaceutische industrie en de veevoederindustrie.

      http://aivwww.rug.ac.be/Studentenadministratie/Studiegids/2001/NL/INDEX.HTM

      Door het voortschrijden der wetenschap op het gebied der veevoeding en door de distributie van veevoeder gedurende en na de oorlog in de vorm van mengvoeders, ontwikkelde zich een mengvoederindustrie, welke als het ware als het sluitstuk op de verschillende takken van veevoederindustrieën kan worden beschouwd.

      http://www.statengeneraaldigitaal.nl/document/tekst?id=sgd%3A19521953%3A0002845&pagina=59

      veevoederindustrie 1.1

      geheel van bedrijven die werkzaam zijn in de veevoederindustrie, beschouwd in hun totaliteit als bedrijfstak of in een ander verband, bv. in hun gemeenschappelijke geografische ligging, in een bepaald marktsegment e.d.; geheel van veevoederproducerende bedrijven

      Betekenisbetrekking


      metonymie
      Betrokken betekenissen 1.0 : 1.1

      Semagram (extra betekenisinformatie)


      Een veevoederindustrie…

      is een industrie; is een geheel van bedrijven

          Algemene voorbeelden


          De veevoederindustrie gaat onderzoeken of het economisch haalbaar is een elektriciteitscentrale te stoken met droge pluimveemest.

          Meppeler Courant,

          Hoewel aardappelzetmeelverwerker Avebe nu enkele duizenden tonnen plantaardig eiwit aan de veevoederindustrie verkoopt is dat ook geen oplossing.

          http://www.agriholland.nl/dossiers/ahds_bse/ahds_bse.html

          Neem nu verfspuiterijen, een houtverwerkende industrie, de farmaceutische industrie, metaalverwerkende bedrijven en sommige levensmiddelen- en veevoederindustrieën. Die zijn vaak niet op de hoogte van de gevaren en dus ook niet op de hoogte van de Atex-regelgeving.

          solidsprocessing.fr/magazine/2006/SP2006-3p16.pdf,