visclub


visclub 1.0

club waar de hengelsport beoefend wordt; hengelclub; hengelsportvereninging; ook: de gezamenlijke leden van zo'n club

Semagram


Een visclub…

is een club

   Algemene voorbeelden


   Al jaren is het het bestuur van Hengelsportvereniging 't Baarsje een doorn in het oog dat [...] horden vissers uit noordelijke streken naar Blokzijl komen om aldaar hun hengels uit te werpen. 't Baarsje heeft o.a. het visrecht in de Havenkolk. 'Normaal doen wij niet zo moeilijk,' aldus een woordvoerder van de visclub. 'Maar als je ziet dat ze met bussen vol komen en de vis, dood of levend, in plastic zakken doen, dan ga je je ergeren. Vandaar dat wij rond de kolk bordjes hebben geplaatst waaruit blijkt dat alleen onze leden hier mogen vissen.'

   Meppeler Courant,

   Op woensdagochtend is een visclub actief bij Solwerd in Appingedam. Dan proberen de cliënten van de dagbehandeling een vis aan de haak te slaan. Op vrijdagochtend wordt er door de bewoners van Solwerd gevist. De sport is om zo veel mogelijk centimeters vis te vangen.

   http://www.zonnehuisgroepnoord.nl/Welzijn/Ontspanning/Visclub/Default.aspx

   Visclub de Kalfskoppen is een visclub die al jaren bestaat en ooit begonnen is als een gezelligheidsclub binnen carnavalsvereniging de Kalfskoppen met als doel een paar keer per jaar met een groepje geïnteresseerden gezellig te gaan vissen. Na een aantal jaren is de visclub echter een zelfstandige club geworden met een bestuur en om een competitie element toe te voegen is besloten om 7 wedstrijden per jaar te vissen waarna diegene die over die 7 wedstrijden de meeste vis heeft gevangen tot winnaar uitgeroepen wordt.

   http://www.visclub-kalfskoppen.nl/

   Woordfamilie


   Als deel van een afleiding


   • visclubje