vliegvuurbestendig


vliegvuurbestendig 1.0

(politiek en bestuur)

( Gezegd van daken, dakbedekkingen e.d.)
bestand tegen vliegvuur; bestand tegen door een krachtige wind overgewaaid vuur, hetzij bij een brand, hetzij bij het afsteken van vuurpijlen

Algemene voorbeelden


Een dakbedekking moet enige weerstand bieden tegen vliegvuur of anders gezegd 'vliegvuurbestendig' zijn. De eis van vliegvuurbestendigheid is niet in alle landen in Europa gelijk. Er wordt momenteel gewerkt aan één internationale test. De vliegvuurbestendigheidstest zoals wij die hanteren wordt ook in Duitsland gehanteerd.

http://www.dakweb.nl/rh/97-3/97-3-8.htm,

Het ontbrandingsgedrag van daken is vastgelegd in NEN 6063 en beschrijft de beproeving van het 'vliegvuurbestendig' zijn van een dak.

http://www.dakweb.nl/rh/97-3/97-3-8.htm,

Het Bouwbesluit eist dat een dak vliegvuurbestendig is. Er zijn veel argumenten die ervoor pleiten om daarom altijd vliegvuurbestendige dakbedekking toe te passen. Maar de producenten en leveranciers van bitumen en kunststof dakbedekkingsmaterialen willen zover niet gaan.

http://vebidak.nl/nieuws?id=670,

Combinatiemogelijkheden


met bijwoord


  • niet vliegvuurbestendig

Zoals u wellicht ook zult weten is deze eis een prestatie-eis die geldt voor het dak en niet voor de dakbedekking. Het Bouwbesluit stelt namelijk geen specifieke eisen aan bouwmaterialen, maar aan gebouwen of bouwdelen. Concreet betekent dat dat als er onbrandbare afwerkingen op het dak worden toegepast, zoals ballastlagen, de prestatie door deze afwerklaag wordt geleverd. De dakbedekking hoeft dan niet vliegvuurbestendig te zijn.

http://vebidak.nl/nieuws?id=670,

Woordfamilie


Als deel van een afleiding