voetbalschool


voetbalschool 1.0

instelling waar jonge voetballers worden opgeleid en getraind in hun sport; school om te leren voetballen

Semagram


Een voetbalschool…

is een school; is een instelling; is een organisatie

 • [Toepassingsgebied of bereik] is een instelling waar jonge voetballers worden opgeleid en getraind in hun sport; is een school om te leren voetballen

  Hoofdsemagram: school


  Algemene voorbeelden


  De ster van Real Madrid zal in de lente van 2005 de eerste voetbalschool openen. Beckham zal zelf de lesgevers kiezen, die allemaal toptrainers moeten zijn. De Beckhams hopen dat het project niet alleen talentvolle voetballers oplevert, maar ook een carrièremogelijkheid voor als David stopt met voetballen.

  http://www.s-o-l.be/index.php,

  Waarom zet een Nederlandse profclub geen voetbalschool voor jonge voetballertjes in Suriname op.

  NRC,

  Het zijn kansarme jongeren van een Braziliaanse voetbalschool uit Sao Paulo die hopen op een buitenlandse club en dus licht in hun uitzichtloze bestaan.

  De Limburger,

  Vaste verbindingen


  hogere voetbalschool


  1. verwerving van praktijkervaring die leidt tot de hoogste topprestaties in het voetbal

   Tja, dat is ook een voordeel van het plaatsen voor C.L.-voetbal. Niet alleen het geld en de sportieve uitstraling maar ook dat de spelers meteen een hogere voetbalschool, zowel voetbaltechnisch als psychologisch, doorlopen.

   http://forum.psv.nl/archive/index.php/t-4011.html

  2. groep voetballers die de hoogst denkbare kwaliteit in hun sport bereikt hebben

   De hogere voetbalschool van Europa was gisteravond neergestreken in het Brabantse land [...]. Het zesde duel van dit elfde EK was er een om een door een ringetje te halen en werd door de Zuid-Europeanen gewonnen: 3-2 [...]. De Portugezen tekenden voor een enorme stunt door Engeland een nederlaag toe te brengen.

   De Telegraaf,