voetbalsupporter


voetbalsupporter 1.0

afbeelding

Bron: Arne Müseler
( CC BY-SA 3.0 )

supporter van een voetbalclub of een nationaal voetbalelftal

Semagram (extra betekenisinformatie)


Een voetbalsupporter…

is een supporter; is een persoon

  • [Eigenschap of hoedanigheid algemeen] is aanhanger van een voetbalclub of natonaal voetbalelftal

    Algemene voorbeelden


    De Eindhovense politie zal vóór en tijdens PSV-Ajax "zo streng mogelijk" optreden tegenover voetbalsupporters die zich schuldig maken aan racistische uitingen.

    NRC,

    Het gebied rondom het Citrus Bowl-stadion van Orlando is zo uitgestrekt, dat de vijftien- tot twintigduizend Nederlandse voetbalsupporters die volgende week worden verwacht voor het bijwonen van de WK-duels tegen Marokko en België zich zullen verspreiden als mieren in een woestijn.

    NRC,

    De bus wordt ook nog eens van links naar rechts bewogen, een onder voetbalsupporters populaire bezigheid.

    Algemeen Dagblad,

    Allochtonen worden in Duitsland via brandstichting belaagd, asielzoekers vinden waar ook steeds moeizamer een veilig heenkomen, het anti-semitisme laait zelfs hier te lande op, enfin, hij hoeft niemand iets te vertellen. Hoe kunnen sommigen dan dat neo-nazistische gedrag van voetbalsupporters bagatelliseren als een door de media ongewild gegenereerde vorm van aandachttrekkerij?

    http://home.wanadoo.nl/mfgr/boeijen/oor93.htm,

    Tennissupporters zijn minstens zo luidruchtig als voetbalsupporters, maar reizen eerste klas.

    NRC,

    Voetbalsupporter Rudi R. kreeg een jaar cel met uitstel omdat hij na een afgekeurd doelpunt van thuisploeg FC Antwerp op 23 september een houten plank naar de rijkswacht slingerde.

    De Standaard,

    De politie van Genua heeft vanmorgen een 19-jarige man gearresteerd die wordt verdacht van de moord op de 24-jarige voetbalsupporter Vincenzo Spagnolo, gisteren vlak voor aanvang van de wedstrijd Genoa-AC Milan.

    NRC,

    Een Argentijnse voetbalsupporter van eerstedivisionist Gimnasia y Esgrima is maandag na het duel tegen River Plate doodgestoken.

    De Telegraaf,

    De Nederlandse speelsteden kunnen het onverwachte legioen van tienduizenden voetbalsupporters zonder EK-kaartje niet herbergen.

    Algemeen Dagblad,

    Bij botsingen tussen politie en voetbalsupporters zijn gisteravond in Amsterdam vijf agenten gewond geraakt, onder wie vier leden van de bereden politie.

    NRC,

    Als hij voetbalsupporter was geweest, zou hij er zijn afgekomen met een alternatieve straf. Zoals invaliden begeleiden naar een sportwedstrijd. Als hij voetbalsupporter was geweest, zou zijn zaak door één agent behandeld zijn. Maar omdat Eric Cantona de sterspeler van Manchester United is, hielden zich tien politiemensen bezig met het onderzoek, bijna net zoveel als bij een moord.

    NRC,

    Zijn vader begon café Van Dijk, pal naast het eetcafé, 32 jaar geleden. In de loop van de tijd werd het traditie voor voetbalsupporters om voor en na de wedstrijden hier naartoe te gaan.

    NRC,

    Het huis was een bastion van libertijns genot in die poel van zelfkant, agressie, grootsteedse interraciale twisten en junkieverdriet (wat een eufemisme is voor verslaafde criminelen die je huis leegjatten en spuiten in je portiek). Maar in de twaalf jaar dat ik er woonde, heb ik een vreemde liefde voor de wijk opgevat, zoals voetbalsupporters soms ook voor hun tegenstanders gaan houden.

    Het leukste jaar uit de geschiedenis van de mensheid, Ronald Giphart,

    Woordfamilie


    Als deel van een afleiding


    Als rechterlid in samenstellingen en samenkoppelingen


    voetbalsupporter 2.0

    liefhebber van de voetbalsport; iemand die met veel interesse de voetbalsport volgt

    Betekenisbetrekking


    generalisering
    Betrokken betekenissen 1.0 : 2.0

    Semagram (extra betekenisinformatie)


    Een voetbalsupporter…

    is een supporter; is een persoon

    • [Eigenschap of hoedanigheid algemeen] is een liefhebber van de voetbalsport

      Algemene voorbeelden


      Detremmerie is altijd voetbalsupporter geweest en is voorzitter van het hoofdbestuur van het overkoepelend orgaan, waaronder naast het voetbal andere sportdisciplines huizen.

      De Standaard,

      Jeroen is een echte voetbalsupporter, hij kijkt niet alleen op TV, maar doet ook actief aan zaalvoetbal.

      http://www.alientrick.com/over-alientrick/medewerkers/jeroen-van-tongeren

      Als je niet van jongs af aan voetbalsupporter bent geweest, is er een grote kans dat je ook nu geen fan van het spel bent.

      http://www.hoedoe.nl/sport-spel/voetbal/hoe-word-ik-voetbalfan

      Geen gesprek zo saai als dat met een objectieve voetbalsupporter.

      NRC,