voorlichtingsmiddag


voorlichtingsmiddag 1.0

bijeenkomst 's middags, georganiseerd om mensen vooraf te informeren en te adviseren over een toekomstige ontwikkeling of over de te volgen handelwijze of denkwijze bij zekere aangelegenheid van belang; middagbijeenkomst voor voorlichting

Semagram (extra betekenisinformatie)


Een voorlichtingsmiddag…

is een bijeenkomst; is een activiteit

  • [Functie] dient om reeds vooraf te informeren over iets toekomstigs
  • [Tijd] vindt plaats in de middaguren
  • [Werking of functionering] maakt gebruik van mondelinge voorlichting, mensen die vragen beantwoorden, stands, brochures en folders enz.
  • [Belanghebbende of begunstigde] wordt georganiseerd voor belangstellenden en belanghebbenden
  • [Handelende persoon] wordt ingericht door een initiatiefnemer, organisator, een instelling e.d.
  • [Onstoffelijke inhoud] stelt meestal een specifiek onderwerp aan de orde

Algemene voorbeelden


De aanleiding tot de oprichting is het plan van de gemeente om [...] een woontoren van 65 meter te gaan bouwen. Buurtbewoners en andere belanghebbenden verzetten zich hevig tegen dit voornemen. Zij voelden zich niet serieus genomen bij een commissie-vergadering en bij de voorlichtingsmiddag; antwoorden op belangrijke vragen kwamen niet.

http://www.leefbaarveldhoven.nl/

Het is verstandig om van tevoren een voorlichtingsmiddag te bezoeken. Pedagogisch medewerkers leggen spelenderwijs aan de kinderen uit wat er tijdens een opnamedag gaat gebeuren.

http://www.rijnstate.nl/web/Kids/Info-voor-ouders/Voorlichtingsmiddag.htm

Het aantal mensen met een WAO- en/of een AAW-uitkering moest omlaag. Dat begint te lukken. Er zijn nu minder dan 900.000 arbeidsongeschikten, terwijl nog niet zo lang geleden het getal van één miljoen een reëel schrikbeeld was. De collectieve voorlichtingsmiddag is het eerste contact van de WAO'ers met de GMD sinds ze op de hoogte zijn gesteld van de resultaten van hun keuring, een aantal weken eerder.

NRC,

Op donderdag 4 november 2010 werd voor onze derde- en vierdejaars niveau 4 studenten een HBO voorlichtingsmiddag georganiseerd. In drie verschillende rondes [...] vertelden diverse voorlichters alles over de mogelijkheden.

http://voorlichting.roctilburg.nl/,

Dinsdagmiddag 27 april is er een voorlichtingsmiddag over de subsidieregeling voor grote opstellingen van zonnepanelen.

http://www.nieuws.be/nieuws/Voorlichting_grote_zonnepanelen_bb74974f.aspx,

Combinatiemogelijkheden


als object bij een werkwoord


  • een voorlichtingsmiddag houden
  • een voorlichtingsmiddag organiseren

Het is algemeen bekend dat de Euro in 2002 wordt ingevoerd. Uiteraard geeft dit veel onrust. Ook in het bejaardenhuis [...]. Daarom heeft de directie besloten om een voorlichtingsmiddag te houden.

http://www.toneelfonds.be/fiches/EURO%20KOMT___.html

De VNG organiseert op 30 mei in Utrecht een extra voorlichtingsmiddag voor gemeenten die overwegen met de Participatieladder te gaan werken of mee willen doen met het project Participatieladder. De extra voorlichtingsmiddag wordt georganiseerd, omdat niet alle belangstellende gemeenten eerdere voorlichtingsmiddagen konden bezoeken.

http://www.vng.nl/eCache/DEF/1/07/928.html,