vouwdeur


vouwdeur 1.0

deur die uit een aantal met elkaar verbonden verticale lamellen bestaat en daardoor als een harmonica ingevouwen kan worden; deur die invouwbaar is; harmonicadeur; accordeondeur

Semagram (extra betekenisinformatie)


Een vouwdeur…

is een deur

  • [Materiaal] is doorgaans van PVC of een andere harde plasticsoort, maar kan ook van ander materiaal gemaakt zijn, bv. glas, hout of skai
  • [Plaats] wordt gebruikt in huis om plaatsen waar geen ruimte is voor de draai van een gewone deur; wordt ook gebruikt in bepaalde soorten van openbaar vervoer
  • [Toepassingsgebied of bereik] betreft een deur die uit een aantal met elkaar verbonden verticale lamellen bestaat en daardoor als een harmonica ingevouwen kan worden; betreft een deur die invouwbaar is

    Hoofdsemagram: deur


    Algemene voorbeelden


    Besam is actief op het gebied van automatische deuren, waaronder automatische schuif- en draaideursystemen met impulsgevers, en systemen voor roterende deuren. Het productaanbod omvat speciale producten zoals vouwdeuren en balansdeursystemen.

    http://www.besam.com/

    In het begin was het eindpunt van lijn 2 bij ons om de hoek op het Schuttersbergplein. Daar wachtte de chauffeur tot het zijn tijd was. Soms liet hij de vouwdeur zolang openstaan. Dan kon je naar binnen wippen om een busblokje te vragen, het blokje dat overbleef van de kaartjes die hij had afgescheurd.

    De man op de Middenweg, Koos van Zomeren,

    Wij verkochten vouwdeuren voor zelfmontage. Op een zaterdag komt een klant er een kopen en neemt de verpakte deur mee naar huis. Belt hij een halfuur later op dat de greep van de deur aan de rechterkant zit. Wij geven hem het advies om eens achter de deur te gaan staan. Zat de greep ineens links! Klant tevreden en wij een leuke zaterdag.

    Oeps!, Patrick Arink,

    Combinatiemogelijkheden


    met adjectief ervoor


    • een glazen vouwdeur
    • een houten vouwdeur
    • een skai vouwdeur

    Hebt u geen ruimte om een draaiende deur te plaatsen voor bergruimte; kunnen wij u een PVC-vouwdeur aanbieden. Voor leefruimtes skai of echt houten vouwdeuren.

    http://www.woodtex.be/frame.htm,

    Links was een deur waardoor je belandde in een dubbelkamer, eigenlijk tot stand gekomen doordat de grotendeels glazen vouwdeur tussen de twee voormalige vertrekken was weggenomen.

    De baan van gaan en gissen, Bruno Bartels,

    met voorzetselgroep


    Voorzetsel: met

    • kast met vouwdeur
    • hangkast met vouwdeuren

    Rechts: halfhoge kast met vouwdeur laat u toe met "open kastdeuren" te kokkerellen in uw keuken als een echte restaurantkok.

    http://www.princesskeukens.be/index2.htm

    Links: hangkast met vouwdeuren die toelaat met open kastdeuren te werken in uw keuken.

    http://www.princesskeukens.be/index2.htm

    in voorzetselgroep


    • een vouwdeur van PVC

    Vouw- en schuifdeuren hebben vrijwel geen brandwerendheid en sluiten slecht af. Die kunt u dus beter niet gebruiken. Vouwdeuren van zacht PVC zijn bovendien zeer brandbaar.

    http://www.brwalphen.com/default.htm

    met ander, nevengeschikt substantief


    • vouwdeuren en schuifdeuren

    Vouw- en schuifdeuren hebben vrijwel geen brandwerendheid en sluiten slecht af. Die kunt u dus beter niet gebruiken.

    http://www.brwalphen.com/default.htm

    Woordfamilie


    Als rechterlid in samenstellingen en samenkoppelingen