vrijwilligen


vrijwilligen 1.0

(business, economie en financiën; neologisme)

niet-verplicht en onbetaald of slechts tegen onkostenvergoeding werk verrichten; vrijwilligerswerk doen

Semagram (extra betekenisinformatie)


Vrijwilligen…

is een handeling

  • [Intentionaliteit] wordt vrijwillig gedaan

    Algemene voorbeelden


    Vrijwilligen doe je niet zomaar. Als vrijwilliger zet je je in je vrije tijd in voor anderen. Je gaat een engagement aan, maar je krijgt er ook veel voor terug. Vrijwilligerswerk brengt mensen met elkaar in contact en versterkt je sociale netwerk. Bovendien geeft het veel voldoening. Als je kunt bijdragen tot iemands geluk, word je daar zelf immers ook gelukkig van.

    https://vrijwilligerswerk.be/media/3818/Infobrochure%20vrijwilligers.pdf,

    Wilt u komen vrijwilligen op één van onze locaties in Capelle aan den IJssel? Bekijk hier de openstaande vrijwilligersvacatures.

    https://www.zellingen.nl/word-vrijwilliger-bij-de-zellingen

    Kinderen en jongeren mogen niet vrijwilligen gezien het verbod op kinderarbeid. Vrijwilligen mag pas vanaf dat je vijftien jaar bent en de eerste 2 opleidingsjaren van het secundair onderwijs achter de rug hebt. Vanaf de leeftijd van 16 jaar mag het sowieso.

    https://www.vlaanderenvrijwilligt.be/wetgeving/de-vrijwilligerswet/wie-mag-vrijwilligen/

    Wat leuk dat je geïnteresseerd bent om te vrijwilligen bij us WTTV! Onze grote groep Burgemeesters is ons zeer dierbaar. Elke editie valt er genoeg te doen, zoals biertjes tappen, toegangsbandjes uitdelen of merchandise verkopen aan ons fijne publiek.

    https://welcometothevillage.nl/burgemeesters-gezocht-vrijwilligen-op-the-village/

    Vrijwilligen op jouw eigen manier. Je kunt op verschillende manieren vrijwilligen bij Marente. Als persoonlijke buddy onderneem je van alles met een bewoner. Ook kun je groepjes bewoners ondersteunen bij het dagelijks leven in de gezamenlijke huiskamers. Denk aan schilderen, spelletjes spelen of bakken. Ook bij centrale activiteiten en uitstapjes is jouw hulp meer dan welkom

    https://marente.nl/vrijwilligen-bij-marente

    Ze vertelden me alles over het kasteeltje en over alle activiteiten die hier in 2007 en 2008 zouden plaatsvinden. Ik luisterde aandachtig, dronk van mijn koffie en beloofde stellig dat mijn vriendin X. hier ook vrijwilligster zou worden zodra ze in het dorp woonde. Vriendin X. kwam me even later halen, verbaasd dat ik nu al vrienden had. Daarna zei ze dat ze absoluut niet van plan was om te gaan vrijwilligen in het kasteeltje.

    nrc.next,

    Weg willen we nog steeds, maar zomaar wat aan een zwembad liggen hebben we gehad. Liever gaan we voor een time-out in Azië, doen we aan langetermijnchillen in Thailand, verkennen we de Japanse cultuur, vrijwilligen we ergens in de verte bij een humanitair project, bekijken we in Californië alle huizen van Frank Lloyd Wright of plannen we een voettocht in Zuid-Europa in jaarlijkse etappes.

    De Standaard,

    Op weg naar de grote bibliotheek in Amsterdam, waar ik als incidentele vrijwilliger een middag ga knutselen met asielzoekerskinderen, kom ik een bekende tegen die ook incidenteel vrijwilligt met asielzoekerskinderen. Denk je dat je nobel bezig bent, is het volstrekt mainstream.

    nrc.next,

    Etymologie


    Aard herkomst inheems woord
    Vroegste datering 2005
    Neologisme van de week 30 augustus 2021
    Samenhangende woorden (vorm) vrijwilligerswerk

    vrijwilligen 2.0

    (weinig gebruikt)

    zich vrijwillig aanmelden, vaak om iets onplezierigs te doen; zich opofferen

    Semagram (extra betekenisinformatie)


    Vrijwilligen…

    is een handeling

        Algemene voorbeelden


        Als je niet aan de beurt was om op de ladder te gaan of het waren van die ielige lage boompjes, was het kersen plukken ook minder zwaar. Al vrijwilligde ik vaak om op de ladder te gaan, want dan liet tenminste niemand rotte kersen op je hoofd vallen.

        Fok!,

        Combinatiemogelijkheden


        met voorzetselgroep


        Voorzetsel: voor

        • voor de afwas vrijwilligen
        • voor het offer vrijwilligen

        Na twee mislukte pogingen heb ik de moed opgegeven dat ik ooit nog zal gaan begrijpen welke gecompliceerde verhoudingen al deze luitjes met elkaar hebben, zodat ik me behoorlijk populair kan maken door te vrijwilligen voor de afwas terwijl mijn dames genieten.

        Nieuwsblad van het Noorden,

        Hoewel Euripides Athene laat overwinnen, waarmee dit een opmerkelijk montere tragedie met een happy end is, voert hij ook morele dilemma's op waaruit Athene minder schoon tevoorschijn komt. Als de goden bijvoorbeeld een offermaagd voor de overwinning eisen, besluit Demophon de asielzoekers er alsnog uit te gooien. Als Herakles' dochter Macaria (een aangrijpende rol van de tengere Zainab Jah) voor het offer vrijwilligt, komt dat iedereen wel goed uit en houdt niemand haar tegen.

        NRC Handelsblad,