walvissafari


walvissafari 1.0

safari naar walvissen; excursie naar een plaats waar walvissen en andere zeedieren te zien zijn

Semagram (extra betekenisinformatie)


Een walvissafari…

is een safari

  • [Functie] dient om walvissen en andere zeedieren te zien

    Hoofdsemagram: safari


    Algemene voorbeelden


    In bepaalde landen is een walvissafari een van de niet te missen excursies. Met kleine of wat grotere boten wordt er rondgevaren op zoek naar de reuzen in het water.

    http://www.naturescanner.nl/walvissafari

    Wie de walvissen van dichtbij wil bekijken kan het beste een walvissafari boeken in Hermanus. De beste plek is Walker Bay, dat ten oosten van Hermanus ligt.

    http://www.droomplekken.nl/afrika/zuid_afrika/hermanus-en-gansbaai/doen/maak-een-walvissafari-vanaf-een-boot-in-walker-bay.html

    Tijdens een walvissafari kan de aandacht op verschillende dieren liggen. Vaak zijn er ook dolfijnen of zeeschildpadden te zien en gaat men daar eerst naar op zoek.

    http://www.naturescanner.nl/walvissafari

    Van verschillende plaatsen kun je in de zomer op walvissafari gaan. Vaak heeft de vissersboot nog een harpoenkanon op de voorplecht, helemaal intact. Tot de walvisvangst internationaal aan banden werd gelegd, joegen de IJslanders hoofdzakelijk op de Noordse vinvis. Nu mogen ze er dus alleen nog maar naar kijken. Voor zo'n honderd guden mag je mee, in september, oktober en april en mei.

    http://www.trouw.nl/tr/nl/5009/Archief/article/detail/2544874/1997/10/18/Speciaal-voor-natuurliefhebbers-de-Westfjorden.dhtml,

    Woordfamilie


    Als linkerlid in samenstellingen en samenkoppelingen