wannabe


wannabe 1.0

persoon die iemand anders imiteert, vaak een bekend persoon, of een bepaald type persoon imiteert, in bijvoorbeeld gedrag of kleding, omdat hij net als die persoon of dat type persoon wil zijn

Semagram (extra betekenisinformatie)


Een wannabe…

is een persoon

  • [Doel of bestemming] imiteert iemand anders of imiteert een bepaald type omdat hij net als die persoon of dat type wil zijn
  • [Gedrag] is een persoon die iemand anders of een bepaald type imiteert

    Algemene voorbeelden


    Jordan, zijnde de in Engeland ongekroonde babe-koningin Katie Price, had er echter te veel tijd en operaties in gestopt om deze status zomaar op te geven, en in een open brief aan de "News Of The World" schreef ze: "Jodie, je verschijnt met een paar goedkope fotootjes in de media en je bent meteen de nieuwe mij? Je bent niet alleen Jordan zonder hersens, je bent ook Jordan zonder klasse. En zonder tieten. Je bent een wannabe die me nog het meest aan Droopy doet denken."

    http://www.sporthumor.nl/babes/SHframes2.html?url=/babes/SHframes.html%3Furl%3D/babes/Jodie%252520Marsh.html

    Facebook is in de ban van een nieuw wiskundig raadsel. "Een raadsel dat de échte genieën onderscheidt van de wannabe's", zo klinkt het. Meer dan drie miljoen mensen hebben al naar het antwoord gezocht. Kunt u het vinden?

    http://www.nieuwsblad.be/cnt/dmf20160504_02273732,

    Volgens Wikipedia is een kandidaat een persoon die iets tracht te verwerven. Een prijs of een baan, een titel of een nominatie. Een kandidaat is een beetje een wannabe dus, volgens deze en ook andere zeer gerenommeerde woordenboeken en encyclopedia. Vanaf het begin dat ik deze column mag schrijven, heb ik al bedacht hoe ik dat ten aanzien van de kandidaat-notaris kan rechtzetten. Ook in de dagelijkse praktijk maak ik mee dat cliënten zich in eerste instantie afgescheept voelen en het liefst 'de notaris zelf', spreken maar veel beter af zijn bij de kandidaat. Want dat is geen wannabe, dat is een arrivé. Die heeft al heel wat jaren studie achter de rug en wordt vanwege de expertise aan een dossier toegewezen.

    http://www.zaannotarissen.nl/blog/wannabe,