Waterlander


Waterlander 1.0

iemand die afkomstig is uit de huidige gemeente of landstreek Waterland of het oude gewest Waterland, gelegen in Noord-Holland; inwoner van Waterland
Zie voor waterlanders in de betekenis 'tranen' het artikel waterlanders.
Zie ook : waterlanders

Semagram (extra betekenisinformatie)


Een Waterlander…

is een persoon

  • [Plaats] woont doorgaans in Waterland
  • [Plaats van herkomst] is afkomstig uit Waterland; is geboren in Waterland

    Algemene voorbeelden


    Grote overstromingen in de twaalfde en dertiende eeuw, waarbij onder meer de Zuiderzee en de Beemster ontstonden, noopten de Waterlanders tot de aanleg van een zeedijk (de Waterlandse Zeedijk) rond hun gebied, waartoe indertijd ook de huidige Zaanstreek behoorde.

    http://nl.wikipedia.org/wiki/Waterland_(regio),

    Weiland en water: Waterlanders zijn er mee opgegroeid. Al in hun jonge jaren trokken de prutslootjes tussen de weilanden de Waterlanders aan. En met een beetje geluk heeft elke Waterlander wel een keer 'slootje gesprongen', een nat pak gekregen en blubber in de oren gehad.

    http://www.onswaterland.nl/zien,-doen-en-beleven/blubberrace/,

    Uitnodiging voor alle Waterlanders. Wilt u raadslid worden? Heeft u interesse? De gemeente Waterland heeft betrokken mensen nodig.

    http://schoutenenterprises.com/MarkerNieuws/2013/6235.htm,

    Het zal de Waterlanders niet ontgaan zijn maar de afgelopen week was het gemeentehuis van Purmerend schitterend blauw uitgelicht. Dit was in het kader van de internationale autismeweek.

    https://www.facebook.com/univewaterland/posts/444611265617745,