wauwelen


wauwelen 1.0

(pejoratief)

iets zeggen op een manier die irritatie opwekt door de inhoudloosheid of de onbeduidendheid ervan, of door de toon waarop men praat

Semagram


Wauwelen…

is een handeling of een activiteit

   Algemene voorbeelden


   "Als jullie generatie jonge haaien niet zo inhalerig was, dan zag de wereld er stukken beter uit [...]. Jullie moeten al die dure dingen hebben [...]. Rechten hebben jullie genoeg, zo gezien. Maar plichten? Verantwoordelijkheid? Staken en wauwelen voor een derde wereld , waar jullie nog geen steen uit de grond gehaald hebben. Missionarissen hebben helemaal niets gedaan, o neen. Jullie zullen de wereld eens gauw op z'n poten zetten - terwijl je grootmoeders en grootvaders in bejaardentehuizen je brutale snoeten in geen jaar te zien krijgen."

   Congres in Salzburg, Monda De Munck,

   Ik begrijp niet wat er zo problematisch is aan het aanpakken van de georganiseerde misdaad. Gewoon doen en de nodige interventieteams inzetten eens een onderzoek afgerond is met bewijzen van wat en wie. Het is uiteraard makkelijker de boel de boel te laten en te wauwelen over de rechten van de misdadigers. Wees nou eerlijk, dat is toch te gek om los te lopen.

   http://www.depers.nl/binnenland/264270/Aanpak-misdaad-grensstreken-problematisch.html,

   Woordfamilie


   Als deel van een afleiding


   Als rechterlid in samenstellingen en samenkoppelingen


   • doorwauwelen
   • nawauwelen

   Als linkerlid in samenstellingen en samenkoppelingen


   • wauwelinstructeur