wederverkoop


wederverkoop 1.0

vorm van verkoop waarbij aangeschafte goederen worden doorverkocht aan een ander; het verder verkopen van zaken als onroerend goed, aandelen, opties e.d. of aangeschafte of anderszins verkregen producten aan een ander; doorverkoop; het doorverkopen; in het bijzonder ook wel: het verder verkopen van ingekochte producten aan de klanten, zoals met name door winkeliers wordt gedaan; detailverkoop; detailhandelsverkoop
In het meervoud wel te onderscheiden van wederverkopen in de betekenis 'het verder verkopen, aan wederverkoop doen', dat is samengesteld uit het bijwoord weder en het werkwoord verkopen.

Semagram (extra betekenisinformatie)


Wederverkoop…

is verkoop

  • [Eigenschap of hoedanigheid algemeen] is het verder verkopen van ingekochte producten

    Hoofdsemagram: verkoop


    Algemene voorbeelden


    Opties kunnen op georganiseerde secundaire markten (cf. Euronext) worden verhandeld. Niettemin is de liquiditeit gering: men is niet zeker dat de prijs bij de wederverkoop interessant zal zijn.

    http://www.abb-bvb.be/gen/downloads/ADbeleggingsinstrumenten.pdf,

    De goederen die in douane-entrepot zijn geplaatst mogen bepaalde gebruikelijke behandelingen ondergaan om de bewaring in goede staat van de goederen te verzekeren, hun presentatie of hun handelskwaliteit te verbeteren of om ze gereed te maken voor distributie of wederverkoop.

    http://minfin.fgov.be/portail1/nl/brochure/publicaties/pdf/WegwijsDouane2003.pdf,

    Restart Computers is dealer van alle merken zoals Compaq, IBM, Toshiba, Hewlett Packard enz. Naast de levering van nieuwe apparatuur is echter de installatie van oudere pc-apparatuur, cleaning, upgrade, garantieverschaffing en wederverkoop een belangrijke activiteit.

    http://www.restart.nl/html/bedrijfsprofiel.html

    De kosten verbonden aan de aankoop (of wederverkoop) van warrants zijn de gewone beurskosten voor aandelentransacties, die kunnen variëren al naargelang de bank of de beursvennootschap.

    http://www.abb-bvb.be/gen/downloads/ADbeleggingsinstrumenten.pdf,

    De gedachte achter de vrijstelling voor specialisatieovereenkomsten is dat wanneer ondernemingen met elkaar afspreken zich ieder te specialiseren in de productie van bepaalde producten en elkaar deze producten te leveren voor wederverkoop, dat positieve economische effecten kan hebben.

    http://www.NMa-org.nl/

    Renterisico. Geen, aangezien de intrestvoet wordt bepaald op het ogenblik dat de belegging plaatsheeft en vast blijft tijdens de volledige overeengekomen duur van de belegging (behalve bij wederverkoop vóór de vervaldag; dan is er een risico van waardeverlies, zoals voor alle vastrentende effecten).

    http://www.abb-bvb.be/gen/downloads/ADbeleggingsinstrumenten.pdf,

    Deze registratierechten (12,5 %) kunnen verminderd worden tot: 6 % voor verkopingen aan bouwmaatschappijen tot nut van het algemeen; 5 % voor verkopingen aan personen die hun beroep maken van de aankoop van onroerende goederen met het oog op wederverkoop; 1,5 % voor verkopingen aan de koper die recht heeft op een regeringspremie.

    http://www.buildingonline.be/pages/algemeen/redactie/kopen.asp?par=notkopen,

    Combinatiemogelijkheden


    als subject bij een werkwoord


    • geschieden

    Indien de koper, degene aan wie een goed is toegewezen, de borg en/of de opgegeven lastgever in gebreke blijven de in deze voorwaarden voorgeschreven verplichtingen onmiddellijk te vervullen of aan één van de verkoopsvoorwaarden onmiddellijk te voldoen, dan kan het goed ten laste van hem aan wie het is toegewezen, wederverkocht worden bij rouwkoop. De wederverkoop geschiedt door de reeds aangezochte gerechtsdeurwaarder, onder dezelfde veilingsvoorwaarden.

    http://www.auction-bernaerts.com/dutch/verkoops.html

    met voorzetselgroep


    Voorzetsel: met

    • wederverkoop met verlies

    De goudprijs en de koers van de aandelen van goudmijnen zijn erg onstabiel. Er is dus een groot gevaar voor wederverkoop met verlies, tegen een beurskoers die lager is dan de aankoopkoers, vooral op korte termijn.

    http://www.abb-bvb.be/gen/downloads/ADbeleggingsinstrumenten.pdf,

    Het Hof heeft zelf ook al een paar keer duidelijk afstand genomen van zijn oude rol van bovenmeester tegenover de lid-staten. Zo weigerde het in de zaak-Keck Frankrijk terecht te wijzen. Het ging hier om winkeliers uit de Elzas die bij wijze van lokkertje bepaalde produkten beneden de inkoopprijs hadden verkocht, hoewel de Franse wet 'wederverkoop met verlies' verbiedt.

    NRC,

    Kapitaalrisico (of terugbetalingsrisico). Steeds bestaat het risico op wederverkoop met verlies van een aandeel (d.w.z. tegen een lagere koers dan de aankoopkoers).

    http://www.abb-bvb.be/gen/downloads/ADbeleggingsinstrumenten.pdf,

    Voorzetsel: van

    • de wederverkoop van een gebouw
    • wederverkoop van goederen

    Een franchise is een pakket van industriële of intellectuele eigendomsrechten dat wordt geëxploiteerd voor de wederverkoop van goederen of het verrichten van diensten.

    http://www.NMa-org.nl/

    De inkomsten uit vastgoedcertificaten zijn gelijkgesteld met intresten waarop 15 % roerende voorheffing moet worden betaald; als een certificaat wordt verkocht, is er geen registratierecht, zoals bij de wederverkoop van een gebouw (12,5 %).

    http://www.abb-bvb.be/gen/downloads/ADbeleggingsinstrumenten.pdf,

    in voorzetselgroep


    • een (notariële) akte van wederverkoop

    De teruggave voorzien in artikel 212 van het wetboek kan aangevraagd worden in de notariële akte van wederverkoop. Een verklaring wordt onderaan de akte opgenomen. Deze 12,5 % kan worden verminderd tot 6 % indien men een "bescheiden woning" koopt.

    http://www.buildingonline.be/pages/algemeen/redactie/kopen.asp?par=notkopen,

    • bij wederverkoop
    • meerwaarde bij wederverkoop

    De belegger kan kiezen voor de formule van distributie van de inkomsten (de bevek herverdeelt de beleggingsinkomsten) of kapitalisatie (de inkomsten worden opnieuw belegd en zorgen dus op hun beurt voor inkomsten; dankzij kapitalisatie stijgt de waarde van de rechten van deelneming, waardoor de belegger bij de wederverkoop een meerwaarde kan realiseren).

    http://www.abb-bvb.be/gen/downloads/ADbeleggingsinstrumenten.pdf,

    De berekening van de verwervingsprijs is nog ingewikkelder. Ook hier vervangt met de prijs door de grondslag voor de heffing van registratierechten en btw, als die hoger is. Die basis mag u verhogen met de werkelijke kosten van de aankoop (registratierechten, notaris, makelaar, enz.) of met een forfaitair kostenpercentage van 25 procent. De meerwaarde bij wederverkoop moet dus al minstens 25 procent bedragen vooraleer u belasting begint te betalen.

    De Standaard,

    Gelukkig bestaan er ook enkele uitzonderingen op de belastbaarheid van de meerwaarde bij wederverkoop.

    De Standaard,

    • vordering op de wederverkoop

    Zolang de geleverde goederen niet volledig betaald zijn, blijven ze onze eigendom en behouden wij het recht ze terug te nemen op kosten van de koper. Dit geldt zelfs indien de goederen door de koper bewerkt/verwerkt en/of doorverkocht zijn. In dit laatste geval is de vordering op de wederverkoop van rechtswege afgestaan door de klant aan Web Vision.

    http://www.hsware.be/conditions.php

    Woordfamilie


    Als linkerlid in samenstellingen en samenkoppelingen


    Overige woordfamilieleden