wilfer


wilfer 1.0

(media, communicatie en telecommunicatie; ICT; neologisme)

iemand die op internet surft en daarbij steeds doorklikt en daarna niet meer weet naar welke informatie hij oorspronkelijk op zoek was; iemand die wilft

Semagram (extra betekenisinformatie)


Een wilfer…

is een persoon

  • [Activiteit of handeling] zoekt op internet naar informatie maar klikt daarbij steeds door, waardoor hij zijn oorspronkelijke zoekopdracht vergeet; wilft

    Algemene voorbeelden


    Dit is een feest der herkenning. Ik beschouw mezelf als de vader van alle wilfers! Hoe vaak dat ik op het internet aan het rondklikken ben en me opeens afvraag waarom ik in vredesnaam die browser startte.

    http://www.nullbeta.net/wilfer-what-was-i-looking-for,

    Ben jij een Wilfer? Wat was ik ook alweer aan het zoeken? Die vraag stellen nogal wat internetgebruikers zich regelmatig. Dat blijkt uit onderzoek waarover de Daily Telegraph vandaag schrijft. Internetters die gaandeweg het spoor bijster raken, worden in het internetjargon wilfers genoemd, een vrij acroniem voor 'What Was I Looking For?' Boodschap van de onderzoekers: stel jezelf een specifiek doel en een maximum tijd om dat te bereiken als je iets gaat zoeken op het internet.

    http://alleskanaltijdbeter.blogspot.com/2007/04/ben-jij-een-wilfer.html,

    Mijn naam is Marieke Janssen en ik ben een wilfer. Gelukkig blijk ik, na een paar uurtjes heerlijk ontspannen te hebben gewilft, niet de enige te zijn… Ruim driekwart van de internetgebruikers (Britse cijfers 2007) raakt de weg kwijt tijdens het surfen op het internet en vergeet zelfs waar ze in eerste instantie naar op zoek zijn!

    http://www.doorrood.com/46.2/wilfen.html?do=BlogView

    Etymologie


    Aard herkomst leenwoord
    Vroegste datering 2007
    Periode opkomst 2007
    Brontaal Engels
    Vorm in brontaal wilfer
    Betekenis in brontaal iemand die wilft
    Datering in brontaal 2007