winterkampioenschap


winterkampioenschap 1.0

(sport en recreatie; politiek en bestuur)

speciale wedstrijd of competitie die in de winter wordt georganiseerd voor een sportdiscipline; kampioenschap(pen) in de winter
Ook vaak in het meervoud gebruikt.

Semagram (extra betekenisinformatie)


Een winterkampioenschap…

is een kampioenschap

  • [Tijd] vindt plaats in de winter

    Hoofdsemagram: kampioenschappen


    Algemene voorbeelden


    Het winterkampioenschap op het circuit van Zandvoort kende een opmerkelijke deelnemer. Bernard van Vollenhoven, prins van Oranje, maakte zijn debuut in een Renault Clio.

    Algemeen Dagblad,

    De tamelijk trieste toestand in de draf- en rensport wordt nog eens gedemonstreerd bij het sluitingsprogramma van de winterkoersen in Hilversum. Daar zou een winterkampioenschap met echte kopstukken de moeite waard moeten zijn. De koers gaat niet door; slechts vier inschrijvingen.

    Algemeen Dagblad,

    Het is maar de vraag waar het publiek zondag in Hilversum langs de koersbaan meer oog voor heeft. Het Winterkampioenschap voor de dravers is aardig, maar het echte zwijmelen wordt beter op de parterre beoefend. Daar treedt Andre Hazes op.

    Algemeen Dagblad,

    Combinatiemogelijkheden


    met adjectief ervoor


    • nationale winterkampioenschappen
    • Nederlandse winterkampioenschappen

    Daarmee zwom ze onder de richttijd voor de EJK van 1.00.0, de bodemlimiet had ze eerder behaald (1.01.0). Debby gaat zich nu voorbereiden op de nationale winterkampioenschappen, die gehouden worden op 25, 26 en 27 februari in Uden.

    Meppeler Courant,

    Nederlandse tafelvoetbalbond organiseert vrijdag 14 december 2012 de Nederlandse winterkampioenschappen 2012.

    http://www.tafelvoetbal.nl/2012-2013/Toernooien/Winter2012.pdf,

    in voorzetselgroep


    • op de winterkampioenschappen
    • tijdens de winterkampioenschappen

    Zwemmen WK-limiettijd voor Becue en Gervy. Vijf zetels in het busje naar Sevilla voor het EK in augustus zijn al gevuld: Brigitte Becue, Yseult Gervy, Fabienne Dufour, Kim Van Kruyssen en Tine Bossuyt behaalden op de Belgische winterkampioenschappen de gevraagde limiettijd.

    De Standaard,

    Na zeven titels tijdens de winterkampioenschappen, behaalde ze nu op de zomer jeugd-NK acht eerste plaatsen van de tien starts, die ze in Eindhoven maakte.

    Meppeler Courant,

    met substantief erachter


    Luiken veroverde haar eerste nationale titels op de Nederlandse Winterkampioenschappen zwemmen 2003 in Dordrecht, op de 50 en de 100 meter rugslag.

    http://nl.wikipedia.org/wiki/Stefanie_Luiken,

    winterkampioenschap 2.0

    (sport en recreatie; politiek en bestuur)

    het winterkampioen zijn, in het bijzonder het bovenaan staan van een voetbalclub in de eredivisie.

    Semagram (extra betekenisinformatie)


    Een winterkampioenschap…

    is een kampioenschap

        Algemene voorbeelden


        PSV gaat als de titelfavoriet de winter in, maar in Eindhoven hebben ze geleerd van het verleden. Het winterkampioenschap is niets waard als op weg naar de zomer de boel uiteenvalt.

        NRC Handelsblad,

        Vorige week liet Schalke 04 zich al kronen tot herfstkampioen, zijnde de koploper op precies de helft van de competitie. Zaterdag kwam daar ook nog het winterkampioenschap overheen, met een doelsaldo (37-19) dat zich laat typeren door de meeste doelpunten van alle ploegen en de minste tegentreffers.

        Algemeen Dagblad,